fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Kiszínezett világ

Hetente jelentkezünk izgalmasabbnál izgalmasabb kreatív projektekkel, ezúttal a térképek birodalmába kalauzolunk titeket. Ezek a színes-szagos illusztrációk amellett, hogy meghozzák a kedvet a bemutatott térséghez, az ott élők mindennapjaiba is nagyobb betekintést engednek. Lássuk őket!

Sokszor jutunk arra a megállapításra, hogy a hagyományos térkép már a múlté. A digitális kor és társadalom a papír alapú tájékozódást maga mögött hagyva sem tud teljes egészében elválni az analóg műfajtól. Bár az élet sok területén átalakulóban vannak eszközeink – telefonkönyvünk applikációként, könyveink e-book formájában, írott leveleink emailként öltenek testet –, az alapvető funkció változatlan: az információ átadása.

Míg a tájékozódást szolgáló térképek manapság jobbára digitálisan érhetők el, sok esetben -például egy eseményen- olyan útmutatók használata szükséges, melyek többletinformációkat is tartalmaznak. Ezeknek a kreatív térképeknek már nemcsak a száraz információk szolgáltatása a céljuk, hanem valamiféle íz, élmény vagy hangulat átadásával járulnak hozzá a befogadó meggyőzéséhez. Vizuálisan mesélnek a helyi életről, hobbikról, látnivalókról.

Minden esetben megkerülhetetlen tényező egy jó tollú kreatív, akinek lendületes illusztratív világa nélkül ezek továbbra is csak száraz információhegyek lennének. Tarts velünk a világ körül!Canada Map | London, Egyesült Királyság
Neil Stevensseoul | Szöul, Dél-Kórea
illo .A Map of London | Bukarest, Románia
Diana Stanciulescu


Isometric Maps: Transport for Ireland | Bandung, Indonézia
Abiyasa Adiguna LegawaIstanbul Map Illustration | Bodrum, Törökország
Kürşat Ünsal


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük