HIGHLIGHTS | Nem vesszük észre, de a múltban élünk

HIGHLIGHTS | Nem vesszük észre, de a múltban élünk

HIGHLIGHTS sorozatunk történetében sokadjára fordul elő, hogy a múlt örökségét felelevenítő designprojekteket osztunk meg veletek, olyan munkákat azonban még sosem mutattunk, melyek mai környezetünkben fellelhető kampányok, tárgyak megjelenésében keltenek életre egyfajta retróvilágot. Következzen hát a múlt színes-szagos kavalkádjának egy mai köntösbe bújtatott kis szelete!

Az utcán sétálva mostanában egyre többször futunk bele olyan öltözetekbe, plakátokba, járművekbe, melyek a múlt ízlésvilágát hordozzák. A választ arra a kérdésre, hogy miért nyúlunk újra és újra vissza a múlthoz, pontosan nem tudjuk, az azonban biztos, hogy a jelenben két dologra van szükségünk igazán: a múlt el nem feledésére és a jövőre való nyitottságra. Ha bármelyik is hiányzik, nem jutunk előre, hiszen vagy nincs alapunk, vagy nincs jövőképünk.

A hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek vizuális karakterisztikája nemcsak színeiben, hanem formavilágában is egyedinek mondható. Folyamatos megújulás jellemezte amellett, hogy a kor technológiai fejlettsége is erősen meghatározta azt az összképet, amit ma retrónak nevezünk. Gondoljunk a neoncsövekre, a kézzel tervezett poszterekre, a képcsöves kijelzőkre és még sorolhatnám. Nem csoda, hogy a minket körülvevő csúcstechnológia mellett valódi kihívás egy-egy reklámkampány retrószínben való megjelenítése.

Következzenek tehát a múltra reflektáló kedvenc projektjeink Kolumbiától az Egyesült Királyságig!

Label+posters+stickers design | Cali, Kolumbia
Ana MorenoBLACKJACK – WILASCO | Porto Alegre, Brazília
Raphael de LucaBraun Super 8 3D Exploration | Boston, USA
Sabrina Garcia


BEYOND TASTE – HATSU | Medellín, Kolumbia
HATSU OFFICIAL
Julian Mesa
Felipe Vélez Vélez


Tanga font | London, Egyesült Királyság
Deborah Ranzetta


továbbiak
Sportpályák a város szívében | TOP 5
community

Sportpályák a város szívében | TOP 5

Aki nem szeret a négy fal között sportolni, hanem inkább a szabad ég alatt, a város ütemével együtt mozogna, annak mindig jó megoldás lehet a helyi parkban, annak adottságait használva edzeni. Szerencsére egyre több város fejleszti parkjait, melyeknek a sportpályák immár szerves és elmaradhatatlan részei. Íme, öt pálya öt  kelet-európai
A töltött káposzta újjászületése |  Jeremy Salamon és az Agi’s Counter Brooklyn
gasztronómia

A töltött káposzta újjászületése | Jeremy Salamon és az Agi’s Counter Brooklyn

Egy fiatal séf, akit már gyerekként alig lehetett elzavarni a tűzhely mellől – a Dél-Floridában született Jeremy Salamon a főzés szeretetét többek között a nagymamájától, Ágitól örökölte, aki történetesen az ’50-es években menekült Nyugatra Magyarországról és építette újra az életét a semmiből. Bár a magyar gyökereivel sokáig nem foglalkozott behatóbban, felnőve
Alma mater az Opálka Designtól
egyéb

Alma mater az Opálka Designtól

Nem mindennapi intézményeknek ad otthont egy nem mindennapi épület Prágában. A gyönyörű, ősfás környezetben található Hostavice kastély szolgál otthonul a prágai Be Open magánfinanszírozású általános iskolának, illetve a Be Happy óvodának. A gyönyörű neoreneszánsz épület szinte belenő a vadregényes tájba. A külső és belső terek összhangjáért az Opálka Design felelt.