fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Nem vesszük észre, de a múltban élünk

HIGHLIGHTS sorozatunk történetében sokadjára fordul elő, hogy a múlt örökségét felelevenítő designprojekteket osztunk meg veletek, olyan munkákat azonban még sosem mutattunk, melyek mai környezetünkben fellelhető kampányok, tárgyak megjelenésében keltenek életre egyfajta retróvilágot. Következzen hát a múlt színes-szagos kavalkádjának egy mai köntösbe bújtatott kis szelete!

Az utcán sétálva mostanában egyre többször futunk bele olyan öltözetekbe, plakátokba, járművekbe, melyek a múlt ízlésvilágát hordozzák. A választ arra a kérdésre, hogy miért nyúlunk újra és újra vissza a múlthoz, pontosan nem tudjuk, az azonban biztos, hogy a jelenben két dologra van szükségünk igazán: a múlt el nem feledésére és a jövőre való nyitottságra. Ha bármelyik is hiányzik, nem jutunk előre, hiszen vagy nincs alapunk, vagy nincs jövőképünk.

A hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek vizuális karakterisztikája nemcsak színeiben, hanem formavilágában is egyedinek mondható. Folyamatos megújulás jellemezte amellett, hogy a kor technológiai fejlettsége is erősen meghatározta azt az összképet, amit ma retrónak nevezünk. Gondoljunk a neoncsövekre, a kézzel tervezett poszterekre, a képcsöves kijelzőkre és még sorolhatnám. Nem csoda, hogy a minket körülvevő csúcstechnológia mellett valódi kihívás egy-egy reklámkampány retrószínben való megjelenítése.

Következzenek tehát a múltra reflektáló kedvenc projektjeink Kolumbiától az Egyesült Királyságig!

Label+posters+stickers design | Cali, Kolumbia
Ana MorenoBLACKJACK – WILASCO | Porto Alegre, Brazília
Raphael de LucaBraun Super 8 3D Exploration | Boston, USA
Sabrina Garcia


BEYOND TASTE – HATSU | Medellín, Kolumbia
HATSU OFFICIAL
Julian Mesa
Felipe Vélez Vélez


Tanga font | London, Egyesült Királyság
Deborah Ranzetta


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük