Izgalmas AR-szemüveg az Oppótól

Izgalmas AR-szemüveg az Oppótól

A kínai Oppo telekommunikációs cégnek nem ez az első próbálkozása a kiterjesztett valósággal, de talán most állnak a legközelebb ahhoz, hogy egy tényleg jól hordható tárgyba építsék be azt.

Szolomayer Márk írása

Az egyszerűen csak AR Glass 2021-nek keresztelt szemüvegről az első dolog, ami eszünkbe juthat, az az, hogy sikerült szemüvegnek álcázni az eszközt, elsősorban mérete és a korábbi változatnál 75 százalékkal kisebb tömege által. Ennek hála viselése nem okoz különösebb kényelmetlenséget, az élmény pedig igazán elképesztő.

Az eszköz vezetékkel csatlakoztatható az Oppo Find X2 Pro okostelefonhoz, ami a Snapdragon 865 rendszerchipnek köszönhetően a szemüveget interfészként használja. Természetesen felbontásban is sokat fejlődött az elődökhöz képest: 0,71 colos OLED képernyőt használ, ami olyan nagy felületet nyújt, mintha a felhasználó három méterre állna egy 90 hüvelykes televíziótól.

A szemüvegbe teljesen egyedi hangrendszer került, ami láthatatlanul gondoskodik a kellemes hangzásról. Egy saját tervezésű, félig nyitott kialakítású, hátsó üreges akusztikus dizájnról beszélhetünk az AR Glass 2021-nél.

Az AR-funkció használata közben a felhasználó saját kezeivel tudja irányítani a körülötte látható világot, egyéb kiegészítő vezérlő nem szükséges ehhez. Ebből adódóan igazán kényelmes és egyszerű a viselése.

A kérdés már csak az, mire is lehet használni majd a szemüveget? Filmek, sorozatok nézése mellett lehet játszani is a lencsék segítségével. A szórakoztató funkciókon túl igazán hasznos, hogy a szemüveg képes felmérni a körülöttünk látható környezetet: berendezhetjük lakásunkat virtuális bútorokkal vagy egy pillantás alatt lemérhetjük bármi méretét. Az eszköz különlegessége, hogy a szemüvegen keresztül látott képeket elmenthetjük és megoszthatjuk másokkal is.

Forrás: Oppo.com

továbbiak
Franciaudvaros bérházak Budapesten
east

Franciaudvaros bérházak Budapesten

A fiatal művészettörténész, Mártonffy Melinda a MOME falai között kezdett el foglalkozni a franciaudvaros bérházak történetével. A téma olyannyira nem eresztette, hogy diplomamunkáját is ennek szentelte, s most, néhány évvel később megszületett a várva várt könyv, amely nemcsak tartalom, de forma szempontjából is hiánypótló lehet a hazai könyvpiacon. De mi
Városi metabolizmus | URBANUM
community

Városi metabolizmus | URBANUM

Különböző forrásokból rengeteg anyag, energia és szolgáltatás áramlik a város élő szervezetébe. Ezen áramlás vizsgálata segíthet jobban megérteni azokat a mechanizmusokat, amelyek fenntartják a várost – ez a városi anyagáramlás, azaz a városi metabolizmus alapelve. Urbanum cikksorozatunk legújabb kiadásában Nam Vo Son a fenntartható fejlődés befolyásoló tényezőit járja körül a városi
Részletektől az egész felé | Urban Geometry
architecture

Részletektől az egész felé | Urban Geometry

Izgalmas színkombinációk és léptékváltások, lélegzetelállító struktúrák – Andrés Gallardo Albajar, a Tallinban élő spanyol fotográfus kamerájával bejárta a világot, Bilbaótól Pekingig kapta lencsevégre néhány épület és környezete legizgalmasabb kompozícióit. Közel húsz város épületeit láthatjuk Andrés Gallardo Albajar fotográfus képein, amelyek arra sarkallnak, hogy mi is új nézőpontból szemléljük környezetünket. Albajar nem