Jaques Tati film inspirálta Katarzyna Jasyk új MONOCLE bútorkollekcióját

Jaques Tati film inspirálta Katarzyna Jasyk új MONOCLE bútorkollekcióját

Katarzyna Jasyk lengyel lakberendezőt és terméktervezőt szinte minden inspirálja, ami körülveszi, legyen éppen szó tárgyakról vagy a családjáról. Új kollekciójához, mely a MONOCLE nevet viseli, egy ikonikus francia film, Jaques Tati “Mon Oncle” vígjátéka adta az ihletet.


Jacques Tati – akit egyébként a francia Charlie Chaplinként is emlegetnek – színész, rendező, komikus és forgatókönyvíró is. A “Mon Oncle” című vígjátéka pedig nem meglepően bútor és belsőépítészek inspirációjává vált. A különleges látványvilágú film 1958-ban debütált, és elvitte a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat is.

Jaques Tati: Mon Oncle, 1958

Mr. Arpel filmbeli, futurisztikus, lenyűgöző építészettel és eredeti formájú bútorokkal felszerelt villája régóta inspirált, és befolyásolta a designról alkotott gondolkodásomat. Már a korábbi ROLL & ROOL kollekcióm is utalt erre az esztétikumra, de a MONOCLE-ban ezek a hatások sokkal feltűnőbbek. Elég ránézni az ágytámlájára vagy a szőnyegre, és láthatjuk a filmbeli villa homlokzatának egy töredékét” – mondja a tervező.

A humoros kollekció merész, színes és vidám bútorokból áll: három ágymodellből (USTA, OKO és MONOCLE), egy szőnyegből, egy MONOCLE fotelből és egy vicces CACKO puffból, ami ráadásul Aleksandra Jabłonka tervező ékszereire utal.

Katarzyna a kollekciót két lengyel márkához tervezte: a Happy Barok-hoz és Happy Sleep-hez, melyek már kaphatóak a gyártók üzleteiben.

Vizualizációk: Will Be Studio

Forrás: DesignAlive

Happy Sleep | Web | Facebook | Instagram
Happy Barok | Web | Facebook | Instagram
Katarzyna Jasyk | Web

továbbiak
Megjelent a Hype&Hyper magazin 3. száma!
community

Megjelent a Hype&Hyper magazin 3. száma!

Izgatottan osztjuk meg veletek a hírt, hogy nemsokára ismét az újságárusok és könyvesboltok, valamint  kedvenc kávézóitok polcaira érkezik a Hype&Hyper magazin legújabb, tavaszi száma! A Hype Store-ból pedig már most megrendelhető a magazin, melynek jelmondata: Create! Teremtés, alkotás, kreativitás – talán sosem volt akkora szükségünk, hogy teremtő energiáinkhoz nyúljunk, mint
Az Autizmus Világnapjára közös kollekcióval állt elő az Autistic Art és a Touch Me Not
community

Az Autizmus Világnapjára közös kollekcióval állt elő az Autistic Art és a Touch Me Not

Hamarosan debütál a Touch Me Not Clothing legújabb kollekciója. Az április másodikától elérhető 60 darabos pulóverkollekció különlegessége, hogy az Autistic Arttal közös kollaboráció eredményeként születhetett meg. Négyféle pulóverből összesen 15-15 sorszámozott darab készült, melyek megvásárlásából befolyt teljes bevétel húsz százaléka az Autistic Art Alapítványt illeti meg. A kampány arcai Simon
Egészséges snackek Kelet-Európából | TOP 5
branding

Egészséges snackek Kelet-Európából | TOP 5

Egy önfeledt hangulatban eltöltött este a barátokkal; egy fárasztó nap kipihenése a kanapén elterülve; a szinte végtelennek tűnő, munkával és tanulással töltött órák közben pár percnyi kikapcsolódás: mind olyan pillanatok, amikor igazán jóleshet valamilyen finom ropogtatnivaló. Az élvezetes nassolás után azonban gyakran van bűntudatunk, hiszen a különböző mesterséges ízfokozókkal készült