fbpx
Nyomj Entert

Jaques Tati film inspirálta Katarzyna Jasyk új MONOCLE bútorkollekcióját

Katarzyna Jasyk lengyel lakberendezőt és terméktervezőt szinte minden inspirálja, ami körülveszi, legyen éppen szó tárgyakról vagy a családjáról. Új kollekciójához, mely a MONOCLE nevet viseli, egy ikonikus francia film, Jaques Tati “Mon Oncle” vígjátéka adta az ihletet.


Jacques Tati – akit egyébként a francia Charlie Chaplinként is emlegetnek – színész, rendező, komikus és forgatókönyvíró is. A “Mon Oncle” című vígjátéka pedig nem meglepően bútor és belsőépítészek inspirációjává vált. A különleges látványvilágú film 1958-ban debütált, és elvitte a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat is. 

Jaques Tati: Mon Oncle, 1958

Mr. Arpel filmbeli, futurisztikus, lenyűgöző építészettel és eredeti formájú bútorokkal felszerelt villája régóta inspirált, és befolyásolta a designról alkotott gondolkodásomat. Már a korábbi ROLL & ROOL kollekcióm is utalt erre az esztétikumra, de a MONOCLE-ban ezek a hatások sokkal feltűnőbbek. Elég ránézni az ágytámlájára vagy a szőnyegre, és láthatjuk a filmbeli villa homlokzatának egy töredékét” – mondja a tervező.

A humoros kollekció merész, színes és vidám bútorokból áll: három ágymodellből (USTA, OKO és MONOCLE), egy szőnyegből, egy MONOCLE fotelből és egy vicces CACKO puffból, ami ráadásul Aleksandra Jabłonka tervező ékszereire utal.

Katarzyna a kollekciót két lengyel márkához tervezte: a Happy Barok-hoz és Happy Sleep-hez, melyek már kaphatóak a gyártók üzleteiben.

Vizualizációk: Will Be Studio

Forrás: DesignAlive

Happy Sleep | Web | Facebook | Instagram
Happy Barok | Web | Facebook | Instagram
Katarzyna Jasyk | Web

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük