Káosz, forrongás és érzékiség | Valeriia Zhilyova fehérnemű-tervező

Káosz, forrongás és érzékiség | Valeriia Zhilyova fehérnemű-tervező

Az ukrán Valeriia egy gazdasági krízis közepén alapította fehérneműmárkáját, a ZHILYOVA-t, és most megint nehezített pályán kénytelen játszani – talán nem is véletlen, hogy új kollekciója a Chaos Theory nevet viseli. Brandje óriási karriert futott be közben, immár világszerte árusított egyedi és rebellis fehérneműit olyan sztárok is viselik, mint Kourtney Kardashian vagy Grimes. Interjú.

Mikor kezdtél fehérnemű-tervezéssel foglalkozni, és mikor indítottad el a márkát?

A fehérnemű mindig is egy lenyűgöző ruhadarab volt nekem, finomságot és összetettséget ígér. Több évnyi ruhatervezés után úgy éreztem, vonz ennek az intim világnak a felfedezése, és rájöttem, hogy a fehérnemű lehetőséget ad arra, hogy kapcsolódjunk a nők legszemélyesebb aspektusaihoz, és elősegíti az önszeretetet és az elfogadást. Az első fehérneműszettet még 2014-ben készítettem a saját kezemmel, késő este a konyhában. Ez arra ösztönzött, hogy hitelesnek és szabadnak érezzem magam, és elindítottam a ZHILYOVA-t, hogy megosszam ezt az érzést másokkal. Számunkra a fehérnemű nemcsak azt jelenti, hogy jól nézzünk ki, hanem hogy jól érezzük magunkat és erőt adjunk.

Valeriia Zhilyova

Hogyan lehetne összefoglalni a ZHILYOVA brand lényegét?

Úgy gondolom, hogy a fehérneműnek szociális jelentősége is van. Ez egy rendkívül érzelmes és személyes terület. Semmi sem befolyásolja jobban az önbecsülésünket és az érzékelésünket. Ez az első dolog, amit felveszünk, és mindent teljesen megváltoztathat. Ezért a márka három alapvető elemre épül: esztétika, minőség és sokszínűség. Aprólékos dizájn, váratlan színkombinációk, természetes formák és kényelem – ilyenek a mi darabjaink. Ha már a sokszínűségről beszélünk, elbűvöl bennünket a test szépsége, és elsődleges küldetésünknek érezzük, hogy az emberek megszeressék önmagukat, és megmutassák, minden test megérdemli, hogy ünnepeljék és szeressék. Kizárólag kiváló minőségű anyagokat és alkotóelemeket használunk, amelyek minden szempontnak megfelelnek az elkészülésük minden szakaszában, a gyártástól a munkakörülményekig.

Mi ihlette az új kollekció fő témáját?

Az új kollekció középpontjában a pillangóhatás áll, amely arra utal, hogy az apró változtatások is milyen nagy hatást gyakorolhatnak. A Chaos Theory minden egyes darabja azért született, hogy a nők magabiztosan és jól érezzék magukat a bőrükben, még akkor is, ha saját káoszuk kellős közepén vannak, legyen szó a munka és a család egyensúlyáról, az álmaik hajszolásáról vagy egyszerűen csak a mindennapi hullámvölgyek közti navigálásról. Ez a kollekció több, mint gyönyörű fehérneműk megjelenése, minden modern nő ünnepe: inspiráló, empatikus és stílusos, azoké, akik nem félnek elfogadni saját egyedi életmódjukat és alkotni valamit. A Chaos Theory lényege, hogy maximalizáljuk vele a kreativitást, a rugalmasságot és a személyes fejlődést.

Merítesz inspirációt a hobbijaidból is, vagy azokat szigorúan az élvezet és a feltöltődés kedvéért űzöd?

Amióta csak az eszemet tudom, rajongok a számítógépes játékokért. A sci-fivel együtt ez az ipar nagy szerepet játszott a ZHILYOVA esztétikájának kialakulásában, szinte minden kampányunkban tükröződnek. A kínálat összes része, függetlenül az évszaktól és a fő témától, egy főhajtás a játékvilág felé, és célunk, hogy technikai és futurisztikus elemek hozzáadásával továbbra is megváltoztassuk a fehérneműről alkotott nézeteket.

Hogyan befolyásolja a háború a vállalkozás mindennapi működését?

A háború pusztító csapást mért a márkára, de arra is inspirált bennünket, hogy kiálljunk és küzdjünk azért, amiben hiszünk. Nem hagytuk, hogy a háború legyőzzön bennünket. Vissza akartunk vágni mindenünkkel, amink csak volt. Vállalkozástulajdonosként ez egy kihívásokkal teli időszak volt, de tudtuk, hogy felelősségünk, hogy a reményt és a pozitivitást tovább népszerűsítsük a márkánk révén. Végül 2022 nyarán újrakezdtük a munkát, és minden eddiginél elkötelezettebben terjesztjük a viszontagságokkal szemben a szeretet és az ellenálló-képesség erejét. Lehet, hogy a háború megváltoztatott minket, de meg is erősített. Megtanultuk, hogyan kell alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez és eligazodni az üzleti életben a hazánk számára legnehezebb időszakokban.

Hogyan tudsz ráhangolódni a kreativitásra ilyen bizonytalan időkben? Főleg anyaként – biztosan rengeteget aggódsz.

A kreativitás és a tiszta gondolkodás megőrzése közti lavírozás a mostani idők bizonytalansága közepette tagadhatatlanul kihívást jelent. Nehéz nem elmerülni a háborús gondolatokban, hiszen még távolról sem tudok nem arra koncentrálni, hogy a szülőföldemet érintő borzalmak gyerekek, nők, civilek ezreit érintik. Összetöri a szívet. Anyaként azt szeretném, ha a fiam egy nap ellátogatna a szülővárosomba, Mariupolba, és azt lássa, hogy virágzik, akárcsak kiskoromban. Remélem, eljön ez az idő, és több millió ukránnal együtt lehetőségünk lesz tanúi lenni az igazság diadalának, amelyért mindannyian küzdünk. A háború legelején a hét minden napján, napi 24 órában önkénteskedtem hónapokig (evakuálási útvonalak kialakítása, szükséges gyógyszerek felkutatása, emberek összekapcsolása, stb.), mindenkinek segítettem, akinek tudtam. A folyamat intenzitása megviselte a mentális egészségemet, és ez végül idegösszeroppanáshoz vezetett. Abban a pillanatban úgy döntöttem, hogy terápiára és napi meditációra van szükségem, mivel a mentális jólétemről való gondoskodás a kulcsa a világgal való harmonikus interakciónak és igazából a mindenféle körülmények között való eligazodásnak. Hihetetlenül kiváltságosnak érzem magam, hogy hozzáférhetek ezekhez az erőforrásokhoz, mivel értékes lehetőséget jelentenek számomra, hogy megbirkózzak a káosszal és megtaláljam a tisztánlátás pillanatait. Az új rutinnal sikerült visszatalálnom a pályára, új inspirációkra leltem, valamint arra a képességre, hogy friss szemszögből közelítve váltsam valóra az ötleteimet. Ez csak a kezdete egy új, kreatív útnak.

Mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

Nagyon büszke vagyok a saját márkám létrehozására, mivel az új terület meghódítása hatalmas bátorságot, rendíthetetlen odaadást és nagy kreativitást igényelt. A ZHILYOVA révén sikerült az önszeretet és az önelfogadás eszméiért küzdeni, amelyek filozófiánk szerves részét képezik. Ezenkívül az, hogy képes vagyok újrakezdeni az üzleti tevékenységet, és eligazodni a legviharosabb időszakban, amelyet vállalkozóként és ukrán állampolgárként valaha is átéltem – ez szintén az ellenálló-képességemet és a rendíthetetlen elszántságomat jelzi. Büszke vagyok arra is, hogy mindez lehetővé teszi a rendszeres adományozást, és ezáltal közelebb hozza a győzelmet. Ez naponta emlékeztet arra, hogy hosszú utat tettem meg, lépésről lépésre, és hogy megérte. Azzal, hogy leküzdöm az akadályokat, pozitív hatást tudok kifejteni a munkám által, és ez az, ami igazán számít.

ZHILYOVA | web | Facebook | Instagram

továbbiak
Oroszt befolyást vizsgálnának Lengyelországban, ám ennek nem mindenki örül
strategy

Oroszt befolyást vizsgálnának Lengyelországban, ám ennek nem mindenki örül

A lengyel elnök, Andrzej Duda aláírta, majd rövidesen módosításra is bocsátotta a törvényt, mely alapján Lengyelországban állami vizsgálóbizottság alapulna az orosz befolyás vizsgálatára és feltárására a 2007 és 2022 közötti időszakban. A bizottság híre nagy port kavart–a lengyel ellenzék szerint mindez a közelgő választások menetét hivatott szabotálni, és az
Kultúrák kavalkádja szőnyegbe szőve | Atelier Kairos
design

Kultúrák kavalkádja szőnyegbe szőve | Atelier Kairos

A művészet és a formatervezés kiapadhatatlan forrása a folklór, amely varázsát izgalmasan képviselik olykor modern alkotások is. Hasonlóan bohém, mégis múltjában gazdag kollekció köszöntött be az idei Romanian Design Weeken – a román Atelier Kairos kollaborációja egy rendhagyó, stílusos és kulturálisan is jelentős varázsszőnyeget foglal magába. Nézzük, mit is jelent ez
Neves dán építész iroda tervezi az új albán stadionkomplexumot
design

Neves dán építész iroda tervezi az új albán stadionkomplexumot

A CEBRA nyerte az albániai Korçában megépítendő stadionra kiírt nemzetközi pályázatot, és végre a látványtervekbe is bepillanthatunk. Korçában fog megépülni ez az új, tízezer férőhelyes stadion, a Skenderbeu, amely nem csupán meccsek helyszínéül szolgál majd, hanem egy izgalmas szórakoztatóközpontot is szeretnének létre hozni. A terveken éppen ezért nemcsak egy ülőhelyekkel