fbpx
Nyomj Entert

Kedvenc helyek #7 | Győri Sári

Jó néha útra kelni és felfedezni távoli tájakat – ha másképp nem, hát az ételekkel. Egy falatnyi Olaszország mindig visszahozza a napsütést, és szerencsére már Budapesten is egyre több autentikus hely közül válogathatunk. A Scusi Focacceria az elmúlt egy évben valódi hot spot lett, emellett Győri Sári kollégánk kedvenc helye!

Hogyan mutatnád be a Scusi Focacceriát?

A Scusi Focacceria, Budapest legjobb szendvicsezője igazi kamikaze körülmények között nyitott meg tavaly októberben, a járvány kellős közepén, és azóta a Bródy Sándor utca pezsgő életének egyik fontos helyszínévé vált. A tulajdonosi csapat egy utazás során szeretett bele annyira az olasz konyha ezen szegletébe, hogy úgy döntöttek, érdemes meghonosítani az emeletes, duci szendvicseket kis hazánkban is. A puha focaccia szeleteket nagyrészt Olaszországból származó prémium alapanyagokkal töltik meg, de a zöldségeket és gyümölcsleveket hazai kistermelőktől szerzik be.

Miért ez a kedvenc helyed?

Nagyon szeretem az olasz konyhát és a Palotanegyedet is. Ezen a környéken mindig történik valami: utcaünnepek, közösségi reggelik, városi séták – bár a lakosok legtöbben csak pár évre ideköltöző egyetemisták, a helyi kisvállalkozóknak és kreatívoknak hála szinte észrevétlenül formálódik egy közösség a nyolcadik kerület közepén. Én is laktam pár évet a szomszéd utcában lévő szakkollégiumban, és újdonsült fővárosiként sokat adott ez a befogadó közeg. A Scusi is több mint egyszerű szendvicsező: a fiúk a pult mögül néha áthuppannak az üzletben trónoló Baumgardt zongora elé, és máris klasszikus zenei kíséretet kapunk a falatok mellé. Ha valaki szerencsés, akkor spontán borkóstolót, vagy új ízkombó-tesztelést is elcsíphet a Bródy Sándor utca 11. alatt.

Mi a kedvenc terméked tőlük, amit ajánlanál?

Nekem a kicsit csípős, nagyon olaszos Porchetta-Nduja-Szardella szendvics a kedvencem, amire elég ránézni, és máris jóllakik az ember. Egyébként óriásiak, közel fél kilósak ezek a szendvicsek, úgyhogy nagyon éhesnek kell lenni ahhoz, hogy az egész egyben elfogyjon. A húsmentes kínálatból a homoktövisest érdemes kipróbálni, nagyon intenzív ízpárosítás, kecskesajt és mogyoróvaj is van benne.

Scusi Focacceria

Cím: 1088 Budapest Bródy Sándor u. 11.

Fotók: Rácmolnár Milán

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük