Kedvenc ukrán divatmárkáink | TOP 5

Kedvenc ukrán divatmárkáink | TOP 5

A jelenlegi helyzetben kiemelten fontos, hogy ne veszítsük szem elől az ukrán tervezőket, művészeket és márkákat, valamint támogassuk őket minden lehetséges módon! Éppen ezért a mai válogatásunkban szeretnénk bemutatni azokat az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ukrán divatmárkákat, amelyekkel rendszeresen találkozhatunk a nemzetközi kifutókon, híres magazinok hasábjain, valamint az évente kétszer megrendezett divatheteken is. Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnánk rájuk, ezért reméljük, hogy mielőbb lehetőségük lesz országukban újra békében alkotni és csodálatos kreációkat tervezni!


PASKAL

A nőies esztétikájáról és lézervágásos technikával készült darabjairól ismert PASKAL-t 2010-ben alapította Julie Paskal, aki azóta egy sportruházatot gyártó céggel is büszkélkedhet Aerobika Athleisure néven. A 2016-os év fordulópontot jelentett a PASKAL életében, hiszen ebben az esztendőben állíthatták ki először a Colett Paris névre hallgató, nagy presztízsű francia áruház kirakatában friss kollekciójukat, innentől kezdve pedig rendszeres résztvevőivé váltak a Párizsi Divathétnek.

Fotók: paskalclotches.com

Chereshnivska

A kényelem, valamint a fenntarthatóság kiemelten fontos az lvivi székhelyű Chereshnivska számára. Az elegáns, kézzel készült, nők és férfiak által egyaránt viselhető alapdarabokon a Fehéroroszországból származó művész, Anastasiya Rozova egyedi, kézzel rajzolt mintái és nyomatai láthatóak, aki 2017 óta a márka kreatív igazgatója is.

Fotók: David Quesada Acedo

The COAT by Katya Silchenko

A felsőkategóriás ruhamárka kínálatának meghatározó darabjai a kabátok, így a névválasztás nem is eshetett volna más ruhadarabra. Katya Silchenko szerint a réteges öltözködésnek sem kell unalmasnak és egysíkúnak lennie, éppen ezért igyekszik izgalmas, különböző textúrájú, időtálló anyagokból megalkotni a tökéletes, pasztell árnyalatokban pompázó kapszulagardróbot.

Fotók: thecoat.com.ua

Kachorovska

A több mint fél évszázada működő, leginkább cipők- és táskák gyártására szakosodott Kachorovska egy családi stúdióként indult útjára 1957-ben. Azóta a harmadik generációs Alina Kachorovska vitte tovább a brandet, 2015-ben pedig saját cipőkollekcióval rukkolt elő, melyet a magas minőség és a minimalista, letisztult vonalvezetés jellemez.

Fotók: facebook.com/kachorovska.atelier

GUDU

Az extravagáns, fényes, áttetsző kabátokkal, nadrágokkal és felsőkkel rendelkező márka kínálata kétségkívül bővelkedik a különleges darabokban. A GUDU kreatív vezetője – a grúz születésű Lasha Mdinaradze – szerint ruháik annyira specifikusak és kirívóak, hogy kiegészítők nélkül is feldobják az ember megjelenését, így nem szükséges a megfelelő ékszerek kiválasztásával bajlódnunk, hanem elég, ha önmagukban viseljük őket.

Fotók: gudu.ua


PASKAL | Web | Facebook | Instagram
Chereshnivska | Web | Facebook | Instagram
The COAT | Web | Facebook | Instagram
Kachorovska | Web | Facebook | Instagram
GUDU | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Vogue Ukraine, Vogue Singapore

továbbiak
Lengyelország köteles támogatni Ukrajna függetlenségét | Lengyel biztonságpolitikai szakértő a Hype&Hypernek
community

Lengyelország köteles támogatni Ukrajna függetlenségét | Lengyel biztonságpolitikai szakértő a Hype&Hypernek

Az orosz-ukrán háború miatt nem kizárt, hogy Lengyelország valamilyen formában újra bevezeti a sorkatonai szolgálatot. A lengyeleket és az ukránokat a nyelv és a kultúra közelsége is összeköti. Készek befogadni a menekülteket, viszont Lengyelországnak vigyáznia kell arra, hogy az embercsempészet terén ne adjon esélyt a fehérorosz szerveknek. Mariusz Patey, a
Like a local #5 – Budapest Coffee Stand, Gerlóczy Kávéház, QUÍ 貴
gasztronómia

Like a local #5 – Budapest Coffee Stand, Gerlóczy Kávéház, QUÍ 貴

A tavasz első napsugaraival időszerű, hogy újra felfedezzük a belváros rejtett kis zugait. Sorozatunk új szereplői, bár nem valamelyik körút mentén helyezkednek el, biztos és népszerű pontot jelentenek a budapesti gasztroszcénában, rejtettségük okán talán épp a szemfülesebb törzsközönség számára. Kiugrani egy kávészünetre, feltöltődni egy páratlan ebéddel vagy összegyűlni a barátokkal
Hogyan nézne ki egy brutalista épület vagy szobrászati műalkotás, ha betűk formájában öltene alakot?
grafika

Hogyan nézne ki egy brutalista épület vagy szobrászati műalkotás, ha betűk formájában öltene alakot?

Przemek Bizoń lengyel tervező betűlenyomatai vagy úgynevezett „type impression” munkái a címben elhangzott kérdésre tesznek kísérletet: egy őszinte törekvés arra, hogy a tipográfiát képzőművészeti formává emelje. Przemek Bizoń a krakkói Képzőművészeti Akadémián tanult tervezőgrafikát, majd szakmai útja következő állomásaként 2018-ban megalapította saját ügynökségét Bisoñ studio néven. Ha éppen nem kulturális