Kezdődjön a játék! | TOP 5

Kezdődjön a játék! | TOP 5

A gyermekes családok számára egy játszótér mindig jó választás, legyen szó hétvégi programról otthon vagy hosszabb nyaralásról külföldön. A játszóterek ráadásul nemcsak a gyerekek fantáziáját indítják be, de a tervezőkét is: Alíz Csodaországban, Naprendszer vagy kalóztanya, ezeken a játszótereken a legizgalmasabb tematikák köré épülnek a játékok. Mai ötös válogatásunkban a játéké a főszerep!

Óriás léghajó és integrált játékok | Városligeti Nagyjátszótér, Budapest

A városligeti Nagyjátszótér több, mint tizenháromezer négyzetméteren várja a gyerekeket, ahol minden korosztály talál magának csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat és trambulinokat, amelyek mellé többféle homokozót és vizes játékot is telepítettek. A játszótér központi eleme egy háromszintes mászóka, amelyet Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye inspirált. Külön kiemelnénk, hogy a játékelemek egy része speciális, integrált kialakítású, így az egészséges és fogyatékkal élő gyermekek együtt tudnak rajtuk játszani.

Képek: minimatine.hu

Csodaország mozaikból | Landscape Alley Park, Kijev

Ukrajnában egészen különleges játszótereket találni, azonban a Landscape Alley játszótere még így is kitűnik a többi közül. A parkban tizenhét szobor és installáció található, valamint szökőkutak és egyéb szokatlan látványosságok, melyeket mind varázslatos mesék, lenyűgöző karakterek és csodálatos tájak inspiráltak. A mozaikkal borított, színpompás játszótér Alíz Csodaországát idézi meg.

képek: theculturetrip.com

Kalózpark Szlovéniában | Navje Északi Park, Ljubljana

Kalózhajó, világítótorony, csúszdák, indák és hinták egy helyen: a ljubljanai vasútállomástól nem messze, a Navje Parkban található játszótér garantáltan beindítja a gyerekek fantáziáját! A park könnyen megközelíthető és izgalmas helyszín lehet minden korosztály számára, hisz van itt emlékpark, sétálóövezet és különféle kulturális programokat is tartanak a park területén.


Űrséta Lengyelországban | Wrocław

A szlovéniai kalózkodás után Wrocław felé vesszük az irányt, ahol űrhajósokká válhatnak a gyerekek, miközben játszva ismerkednek meg a Naprendszerrel. Két bolygó között lehet csúszdázni, mászókázni, hintázni vagy körhintázni. A játszótér egésze rekortánnal van lefedve, így kifejezetten biztonságos terep a kicsik számára.

képek: wrodzice.pl

Óriási játszótér egy sárga tevével | Areál hier Radosť Štrkovec, Pozsony

Listánk végén Pozsony legnagyobb játszóterét ajánljuk. Az autóval és tömegközlekedéssel egyaránt megközelíthető, a Strkovec tónál található játszótéren minden van, amire a gyerekek vágynak: mászókarendszerek, csúszdák, mászófal és homokozó, közepén egy sárga tevével. Ezen kívül van még pingpongasztal, strandröplabda-pálya, futókör a tó körül, télen pedig mobil korcsolyapálya.

képek: planetslovakia.sk, kamsdetmi.sk

Forrás: Liget Budapest, The Culture Trip, Visit Ljubljana, Wrodzice, Planet Slovakia

továbbiak
Joanna Wzorek: képeslapok Lengyelországból
art

Joanna Wzorek: képeslapok Lengyelországból

Elhagyni szülőhazánkat nem mindig egyszerű, visszatérni pedig olyan érzés, mintha egy nagy adag nosztalgia nehezedne a vállunkra. Joanna Wzorek lengyel származású, londoni székhelyű fotós új projektje hódolat szülőföldjének egy zine-be foglalva. A világjárvány okozta lezárások alatt Joanna Londonban ragadt, ekkor fogalmazódott meg benne a projekt az érzéssel együtt, mely sokunknak
A legszebb óvodák Kelet-Európából | TOP 5
architecture

A legszebb óvodák Kelet-Európából | TOP 5

Inspiratív terek, szabad foglalkozások, szobák, melyek játékosak és színesek, de teret hagynak a gyermeki  fantázia szabad szárnyalásának is: mi a tökéletes balansz egy pedagógiai intézet designjánál? Mai válogatásunkban öt olyan óvodát mutatunk be Kelet-Európából, mely a gyerekek komfortjának szempontját szem előtt tartva épült, mégis mind különböző. xystudio | Lengyelország A lengyel
Egy orosz-izraeli-bolgár grafikus Budapesten
egyéb

Egy orosz-izraeli-bolgár grafikus Budapesten

Sandra Poliakov grafikáiból mélyről jövő, kultúrákon és országhatárokon átívelő, autentikus boldogságérzet sugárzik. Munkáiban többek között a mediterrán és a kelet-európai kötődés is tetten érhető. Az orosz-izraeli-bolgár származású művész Izraelben született, Moszkvában volt iskolás, Barcelonában járt egyetemre, majd öt éve Budapestre költözött magyar párjához. „Beleszerettem Budapestbe. Mesebeli érzést kelt bennem a