Kiállítás nyílik Budapest streetfotósainak legjobb képeiből

Kiállítás nyílik Budapest streetfotósainak legjobb képeiből

Rooftop-kiállításon mutatkozik be Budapest streetfotós kollektívája, a BPSPC augusztus 15-én.

A BPSPC csapata tavaly novemberben alakult, mind a tizenkét tagja különböző látásmóddal rendelkezik a világról, a városról és Budapest utcáiról. Alkotásaikkal eddig csak közösségimédia-felületeken találkozhattunk, de most személyesen is bemutatkoznak egy közös kiállítás keretében. Az esemény helyszíne a Mammut Tető, ahol a Budapest Rooftop Cinema Mammut Tető mozijában a róluk szóló kisfilm is debütál majd.

„Nem egyszerűen az utcát fotózzuk: képeinknek, sorozatainknak üzenetük van, mindig az embert és a környezetét mutatjuk meg, ez pedig néha groteszk, néha esztétikus, de mindig egy-egy történetet mesél, úgy, ahogy azt csak az utcafotó tudja” – részletezte alkotói magatartását a BPSPC.

Chripkó Lili
Varga Benedek
Erdős Dénes
Juhász Jácint
Soós Bertalan

Kiállító művészek: Bedynski Krisztián, Chripkó Lili, Erdős Dénes, Juhász Jácint, Mónus Márton, Neményi Márton, Soós Bertalan, Szabó Bálint, Szalai Imre, Tálas Achim, Temesi Ádám, Varga Benedek.

A megnyitóval és kiállítással kapcsolatos további információkat a BPSPC – Highlights Facebook eseményében tudtok elérni.

BPSPC | Facebook | Instagram

továbbiak
Gondoskodó építészet | Szlovákia elfeledett fürdői
east

Gondoskodó építészet | Szlovákia elfeledett fürdői

A szocializmus éveiben népszerű gyógy- és termálfürdők mára teljesen átalakultak, vagy talán el is tűntek. Szlovákia elfeledett fürdőinek eredt nyomába egy fotós és egy építész, hogy megmutassák, az épített örökség megérdemli a gondoskodást. Andrea Kalinová fotós és Martin Zaiček építész évek óta foglalkoznak a II. világháború után megmaradt szlovákiai építmények
Ház hét fallal | MÁS építészek
east

Ház hét fallal | MÁS építészek

Már a neve is mesébe illő a MÁS Építészek új háztervének: Ház hét fallal. A csákberényi tájba tervezett épületegyüttes úgy rezonál a kortárs trendekkel és a megrendelői igényekkel, hogy közben magában hordoz valami ősi, elemi misztikumot is. Minden mesében van egy tisztás vagy egy völgy, ahol meghúzódik egy rejtélyes házikó.
Újragondolt brutalizmus | Adam Spychała
poland

Újragondolt brutalizmus | Adam Spychała

A brutalista építészet nagyon felkapott lett az utóbbi pár évben. Rajongói közé tartozik Adam Spychała, lengyel építész is, akinek extravagáns házterveiért rajonganak a brutalizmus és a beton kedvelői. Kelet-Európa háború utáni építészete és Le Corbusier munkássága ugyanakkora inspirációt jelent Adam Spychała [https://www.behance.net/adam_sp2967], lengyel építésznek, mint