Kiegyensúlyozott konstellációk |  Moon Moth lámpakollekció

Kiegyensúlyozott konstellációk | Moon Moth lámpakollekció

Legújabb kollekciójához a japán kultúrából és a kortárs-minimalista esztétikából merített ihletet a lengyel Moon Moth márka.

Az igazán jól átgondolt tárgyak úgy sugározzák a kiegyensúlyozottság érzetét, hogy észre sem vesszük. A Moon Moth márka Tanjun kollekciójának tervezői ezt úgy nevezik, rejtett harmónia. Ennek elérésére törekedtek a kollekció lámpáinak tervezésekor.

A puzzle-szerűen összeillesztett elemekből készült világítótestek a lengyel tervező Tomasz Kudelski és a japán képzőművész-designer Kaito Yamada közös alkotásai. A márkánál szokás, hogy egy-egy kollekcióhoz egy külsős, esetleg külföldi tervező segítségét kérjék, így esett a választás most Kudelskire és Yamadára, akik a 2016-os Maison et Objet kiállításon barátkoztak össze. Mindketten a geometrikus formák és a természetes anyagok tisztelői, ez az összhang pedig a Tanjun darabjain is meglátszik.

A kollekcióban a távol-keleti hangulat és kortárs designtrendek egyaránt felfedezhetők. A világítótestek fa- és fémrudakból tevődnek össze, mégis a könnyedség érzetét keltik.

Az újító kollaborációk mellett a Moon Moth a helyi hagyományokra is épít. A márka alapelve, hogy csak lengyel vállalkozásokkal dolgozik együtt. A fa- és fémmunkákat helyi családi vállalkozásokra, az üvegmunkákat pedig az 1872-ben alapított Łużyce gyárra bízzák. Ez a politika garantálja a gyártásra való teljes rálátást, ezáltal pedig a magas minőséget is.

Moon Moth | Web |  Facebook |  Instagram

továbbiak
Geometrikus uszoda | Enota
architecture

Geometrikus uszoda | Enota

A ljubljanai Enota [https://www.enota.si/] stúdió munkáit a következőképpen lehetne a legrövidebben jellemezni: építészet és táj összeolvadása. Ezúttal a Terme Olimia Spa [https://www.terme-olimia.com/en] vízipark számára tervezett új úszómedencét mutatjuk be nektek, amelynek tetőszerkezete a környező táj formavilágát idézi meg. Az Enota stúdió által tervezett
#welcomeonboard | Bon Dia Soft Serve
business

#welcomeonboard | Bon Dia Soft Serve

Ha sokszor elsétáltok a Madách téren, biztosan betértetek már a My Little Melbourne [http://mylittlemelbourne.hu/] kávézóba, hogy elfogyasszátok azt a kávékülönlegességet, amit a legjobban szerettek. Most nem kávéról, hanem igazi fagylaltspecialitásokról fogunk nektek mesélni, amelyek új szintre emelik a fagyizás élményét. Itt van a Bon Dia Soft Serve! Balázsi
Magyar csapat nyert a NASA versenyén!
news

Magyar csapat nyert a NASA versenyén!

A NASA „Honey, I Shrunk the NASA Payload” fantázianevű kihívásán a hazai Puli Space Technologies űrtechnológiai vállalat győzedelmeskedett. A NASA Jet Propulsion Laboratory [https://www.jpl.nasa.gov/] (JPL) áprilisban meghirdetett felhívására szappan nagyságú –  legfeljebb 10 x 10 x 5 cm méretű és 0,4 kg tömegű – eszközök terveit kellett