Kizárólag lengyel tervezők munkáival találkozhatunk egy varsói designirodában

Kizárólag lengyel tervezők munkáival találkozhatunk egy varsói designirodában

A lengyel Medusa Group tervezte az Echo Investment varsói irodájának belső terét, melynek különlegessége, hogy kizárólag lengyel tervezők, művészek és gyártók munkáit rejti.

A munkatérben a klasszikus és a kortárs lengyel design is helyet kapott: az előcsarnokban az ötvenes évekből származó, Roman Modzelewski által tervezett RM58 karosszékre lehetünk figyelmesek, de Oskar Zięta, Tomek Rygalik és Piotr Kuchciński kortárs munkáit is felfedezhetjük. Találkozhatunk továbbá Lengyelország különböző régióiból származó tárgyakkal is, ilyenek például a Szczyrk felvonóliftjéből származó ülések vagy a napozókabinok Sopotból. Mindemellett pedig még a legnépszerűbb lengyel autó, a Fiat 126P is az enteriőr részét képezi.

Varsó egyik legmagasabb felhőkarcolójának 35. emeletén található az iroda, a pazar kilátás tehát adott – ezt hangsúlyozva egy teleszkópot is elhelyeztek a térben, melyen keresztül az égboltot lehet kémlelni. A falakon látható falfestmények az Echo Investment beruházásaihoz kapcsolódnak.


Fotók: Tomasz Zakrzewski

Medusa Group | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Design Milk


továbbiak
Ezeket várjuk a Velencei Biennálén | A régióban 2.
art

Ezeket várjuk a Velencei Biennálén | A régióban 2.

2022-ben újra a művészet körül forog minden Velencében, hiszen április 23-án startol az 59. Velencei Biennálé. Most induló sorozatunkban a régió és a nemzetközi színtér legizgalmasabbnak ígérkező projektjei közül mutatjuk be hétről hétre, hogy mi melyik kiállításokat, hivatalos kísérő eseményeket és pavilonokat várjuk leginkább. Tartsatok velünk, és a második részben
Űradatokkal írhatják újra a kontinens turizmusát a CASSINI ötletverseny résztvevői
news

Űradatokkal írhatják újra a kontinens turizmusát a CASSINI ötletverseny résztvevői

Újabb űriparral kapcsolatos, nemzetközi pályázatot nyert el a Design Terminal. Az innovációs ügynökség szervezi a 3. CASSINI Hackathon magyarországi fordulóját, melynek fő célja, hogy a résztvevők fenntarthatóbbá alakítsák Európa turizmusát. Mindebben európai űradatok és szolgáltatások segítik a jelentkezőket. A 3. CASSINI Hackathon arra fókuszál, hogyan tudjuk megóvni, megőrizni a jövőnek
Tel-Aviv fehér városa –  Nemzetközi utazótárlat érkezik a Deák17 galériába
art

Tel-Aviv fehér városa – Nemzetközi utazótárlat érkezik a Deák17 galériába

A Tel-Aviv rendezésében létrejött Tel-Aviv fehér városa című kiállítás Róma, London, Helsinki és számos további helyszín után első alkalommal mutatkozik be Magyarországon, a Deák17 Galériában. Tel-Aviv városának történelmi központja 2003 júliusa óta az UNESCO Világörökség részét képezi. A tengerparti izraeli város páratlan, több mint 4000 Bauhaus-épületből álló építészeti örökséggel büszkélkedhet.