fbpx
Nyomj Entert

Űradatokkal írhatják újra a kontinens turizmusát a CASSINI ötletverseny résztvevői

Újabb űriparral kapcsolatos, nemzetközi pályázatot nyert el a Design Terminal. Az innovációs ügynökség szervezi a 3. CASSINI Hackathon magyarországi fordulóját, melynek fő célja, hogy a résztvevők fenntarthatóbbá alakítsák Európa turizmusát. Mindebben európai űradatok és szolgáltatások segítik a jelentkezőket. 

A 3. CASSINI Hackathon arra fókuszál, hogyan tudjuk megóvni, megőrizni a jövőnek a felejthetetlen európai úti célokat. A résztvevőket olyan ötletek kidolgozására buzdítják, amelyek támogatják a fenntartható utazást, fokozzák a megszerezhető élményeket, és népszerűsítik a természeti Európa körültekintő felfedezését. Az Európai Unió és űrprogramja által kezdeményezett CASSINI Hackathons and Mentoring programja a Copernicus, a Galileo és az EGNOS európai űradataihoz biztosít hozzáférést, amelyek felhasználásával három sürgető kihívás egyikére hozhatnak választ a résztvevők. Ezek a fenntartható úti célok felkutatása, a kevésbé ismert városok és kultúrák megismertetése a turistákkal, valamint az utazók ösztönzése a természet felelős látogatására.

Az eseményt május 12-14. között rendezik meg. A győzteseket helyi szinten és a verseny végén is díjazzák, a legjobb megoldást ismertetők pedig hathónapos mentori programban vehetnek részt, amely 100 órányi személyre szabott, szakértői mentorálást foglal magában.

A hackathonra ezen a linken lehet regisztrálni, a részvételhez nem szükséges előzetes űrtapasztalat.

CASSINI Hackathons and Mentoring | Web

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük