fbpx
Nyomj Entert

Konténerekből épült kávézó Prága legdinamikusabban fejlődő negyedében

Prága hetedik kerületében, a Holešovice negyed szívében, az Orten téren kapott helyet ez a különleges, újrahasznosított teherkonténerekből készült kávézó, mely mobil kialakításának köszönhetően bármikor könnyen lebontható és a város egy másik pontjára költöztethető.

A Collarch stúdió tervezői egy olyan, vendéglátó egységként is jól funkcionáló építményt szerettek volna létrehozni, mely megjelenésében tökéletesen illeszkedik Holesovice modern, de egyben indusztriális környezetébe. A külső sötét, durva felületek, valamint a belső terekben gyakran használt fémlemezek a kerületben felbukkanó gyárépületek világát idézik. A visszafogott színpalettát egyedül a mellékhelységek harsány piros és türkiz árnyalatai törik meg, így képezve kontrasztot az ipari anyagok egyszerű, letisztult stílusával.

A kávézó alapját két tengeri szállítókonténer adja, melyek egy forgalmas úttal párhuzamosan fekszenek, ám a grandiózus üveglapokból álló homlokzat egy park felé néz. Ez a praktikus elhelyezés teszi lehetővé, hogy az épület egyfajta zajszűrő falat hozzon létre az utca morajlása és a természet csendje között. A harmadik konténer, mely a felső szintet alkotja ferdén került a két alsó acéldoboz tetejére. Bár véletlenszerűnek tűnhet az elrendezés, az elforgatással egy különleges terasz jön létre, ahol a vendégek a belső terek berendezéseihez illő, minimalista bútorokra letelepedve élvezhetik a fák lombkoronáira néző panorámát.

Fotók: Peter Fabo, Karolína Matusková

Kontejner | Web | Facebook | Instagram
Collarch studio | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Archdaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük