Kortalan elegancia a design legjavával | Puro Hotel

Kortalan elegancia a design legjavával | Puro Hotel

Posztcovid utazási bakancslistánk első helyezettjei között biztosan ott lesz a lengyelországi PURO Hotels hotellánc valamelyik egysége. Kezdjük is a Krakkó óvárosában nemrég felújított és újranyitott szállodával!

A két világháború közötti kávézók hangulata és a mid-century modernista hotelei inspirálták Zuza és Piotr Paradowskit, a Piotr Paradowski Interior Design Studio tervezőit, mikor a krakkói PURO Hotel felújítását tervezték. Ebbe a kevert múltba helyezték a lengyel és a nemzetközi design legújabb generációját, az eredmény pedig egy igazán lüktető, mégis kortalanul elegáns tér lett.

A közös terekben a natúr tölgy melegsége keveredik a kő hűvös minőségével. Minden itt található üveg- és kerámiamunka lengyel stúdiókból származik és a hotel koncepciójának része, hogy a helyi kortárs képzőművészeket is támogassa, így bőven találunk műveket tőlük is.

A hall kommunista inspirációból merítő mozaikja, valamint a lobbi a lengyel Tátra előtt tisztelgő fareliefje Tomasz Opaliński munkái, de Tomasz Baran, Małgorzata Malwina Niespodziewana, Wojciech Ireneusz Sobczyk, Jakub Woynarowski és Marta Antoniak alkotásai is helyet kaptak a terekben.

Ami a designt és a berendezést illeti, a fő szempontot a minőség és az időtállóság jelentette, így a design vezető márkáinak – &Tradition, Artek, Carl Hansen&Søn, Cassina – és a helyi kézműves műhelyek találkozásának lehetünk tanúi. Az enteriőr legnagyobb erőssége, hogy az említett topmárkák nem uralják a tereket: a tervezőknek sikerült elérniük, hogy a tárgyak belesimuljanak a helyi hagyományokra és asszociációkra építkező esztétikába.

PURO Hotels | Web | Facebook | Instagram

Fotók: PIONStudio

Forrás: Label Magazine

továbbiak
Fából vaskarika helyett japán műhold
design

Fából vaskarika helyett japán műhold

A Kiotói Egyetemen egyedülálló műholdat fejlesztenek: az űrszemét mennyiségének csökkentésében játszhat nagy szerepet az életciklusa végén elégő égi eszköz. A LignoSat a nem is olyan távoli jövő terméke lehet: a tervek szerint már 2023-ban az űrbe lövik a kívülről fával borított szerkezetet, melyet egy fakitermelő céggel, a Sumimoto Forestryvel közösen
Az idei CES is a virtuális térbe költözik
digitális

Az idei CES is a virtuális térbe költözik

A világ legjelentősebb techvására, a Las Vegas-i CES sem tehet mást pandémiás időkben, mint hogy szintet lép: jövő héten rendezik meg a négy napos, teljesen digitális CES 2021-et. A szervezők már tavaly nyár közepén felismerték felelősségüket abban, hogy világjárvány idejét nem csődíthetik újságírók és a szakma javának tízezreit Amerikába, volt
Tarot-kártyák romániai alkotók szemével
art

Tarot-kártyák romániai alkotók szemével

Negyven romániai illusztrátor munkái egy kártyapakliba sűrítve: megjelent a kolozsvári ILLUSTRART Egyesület legújabb kezdeményezése, amelyben ezúttal a tarot-kártyák szimbólumai keltek új életre. Az egyedi kártyacsomag történetéről Vass József illusztrátort, a kezdeményezés egyik elindítóját kérdeztük. Az ILLUSTRART közösség története még 2016-ra nyúlik vissza és szintén egy koncepciózus kártyapaklihoz köthető. A Jazz