fbpx
Nyomj Entert

Kortárs és ikonikus elemek keveredése | Aparterre store

A bukaresti Aparterre üzletét egyfajta magánlakásként képzelték el, ahol otthon érezhetik magukat a divat és a design szerelmesei: gyönyörű ruhadarabok, különleges tárgyak, valamint eltérő színek és textúrák között. 

A Bogdan Ciocodeica Studio által tervezett tér nőiességét a púderes rózsaszín adja, mely elsősorban a bársonyból készült falakon és a függönyökön jelenik meg. Míg az otthonos légkört a meleg színű, világos tölgyfa padló és a puha szőnyegek teremtik meg – miközben megadják a terepet a hangsúlyos elemeknek.

A fő elemek közé tartoznak a bársony lovak sziluettjei, melyek egy exkluzív klubhoz tartozó, életnagyságú logóra emlékeztetnek, de kulcsfontosságú elemek az olasz designerlegenda, Ettore Sottsass által készített akcentus bútorok is. 

„A hosszú, karcsú padoktól a téglalap alakú, masszív pódiumokig, a falburkolatoktól az öltözőszekrényekig és az álló tükrökig minden tárgy a Memphis filozófiájának innovatív és játékos kíváncsiságát közvetíti. A 80-as évek híres designmozgalmához hasonlóan az Aparterre a felfedezés helye, a textúrák és formák világa, amelyet úgy terveztek, hogy egy egész univerzumot hozzon létre, és amely a high-end divatáruházak merev és túlságosan hivalkodó megközelítésének status quo-jával szembeni reakcióként született.” – fogalmazta meg a Bogdan Ciocodeica Studio az ArchDaily oldalán. 

Fotók: Vlad Patru, Kinga Tomos

Forrás: ArchDaily


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük