Kortárs és ikonikus elemek keveredése | Aparterre store

Kortárs és ikonikus elemek keveredése | Aparterre store

A bukaresti Aparterre üzletét egyfajta magánlakásként képzelték el, ahol otthon érezhetik magukat a divat és a design szerelmesei: gyönyörű ruhadarabok, különleges tárgyak, valamint eltérő színek és textúrák között.

A Bogdan Ciocodeica Studio által tervezett tér nőiességét a púderes rózsaszín adja, mely elsősorban a bársonyból készült falakon és a függönyökön jelenik meg. Míg az otthonos légkört a meleg színű, világos tölgyfa padló és a puha szőnyegek teremtik meg – miközben megadják a terepet a hangsúlyos elemeknek.

A fő elemek közé tartoznak a bársony lovak sziluettjei, melyek egy exkluzív klubhoz tartozó, életnagyságú logóra emlékeztetnek, de kulcsfontosságú elemek az olasz designerlegenda, Ettore Sottsass által készített akcentus bútorok is.

„A hosszú, karcsú padoktól a téglalap alakú, masszív pódiumokig, a falburkolatoktól az öltözőszekrényekig és az álló tükrökig minden tárgy a Memphis filozófiájának innovatív és játékos kíváncsiságát közvetíti. A 80-as évek híres designmozgalmához hasonlóan az Aparterre a felfedezés helye, a textúrák és formák világa, amelyet úgy terveztek, hogy egy egész univerzumot hozzon létre, és amely a high-end divatáruházak merev és túlságosan hivalkodó megközelítésének status quo-jával szembeni reakcióként született.” – fogalmazta meg a Bogdan Ciocodeica Studio az ArchDaily oldalán.

Fotók: Vlad Patru, Kinga Tomos

Forrás: ArchDaily


továbbiak
Kelet-európai vakáció | TOP 5
egyéb

Kelet-európai vakáció | TOP 5

A nyári vakáció szó hallatán sokunknak azonos fogalmak ugranak be: tengerpart, naptejillat, szalmakalap vagy egy régóta vágyott könyv elolvasása, azonban egyre jobban elterjednek a jobbnál jobb alternatív vakációlehetőségek is. Mai válogatásunkban olyan programokat mutatunk be, amelyek rendhagyóan fűszerezik meg a nyári szünidőt. Mesebeli lovastúra Erdélyben | Románia Vadvirágos rétek, patadobogás, rusztikus
A fermentálástól a ramen leves készítésének filozófiájáig | Piqniq pakk – 14. rész
east

A fermentálástól a ramen leves készítésének filozófiájáig | Piqniq pakk – 14. rész

Hogyan lehet a természetben található gombák és baktériumok segítségével fermentálni? Vajon mikor kommunikál megfelelően egy gasztrovállalkozás? Milyen feladatokból áll egy étteremtulajdonos hétköznapja? Mi a ramen leves készítésének filozófiája? Íme a friss Piqniq pakk epizód, kérdésekkel és válaszokkal! Így vágj bele a fermentálásba! – Túl a kovászos uborkán Keve Márton nem akárhol
„Ez egy nemzetközi nyelv, amit itt mindenki beszél”: íme, a Youhu generáció!
lifestyle

„Ez egy nemzetközi nyelv, amit itt mindenki beszél”: íme, a Youhu generáció!

Negyvenhárom művész, több mint négyszáz reprodukció, majdnem négyszáz oldalba foglalva: a „young” és „Hungarian” szavak társításából létrejött Youhu című kiadvány a magyar képzőművészet nagyszerűségét népszerűsíti és helyezi nemzetközi kontextusba. Ahogy a projekt kezdeményezői is mondják, az Y-nemzedék legjobb magyar művészeit mutatja be: olyan fiatalokat, „akik az elmúlt évtized művészettörténetét írták”