fbpx
Nyomj Entert

A fermentálástól a ramen leves készítésének filozófiájáig | Piqniq pakk – 14. rész

Hogyan lehet a természetben található gombák és baktériumok segítségével fermentálni? Vajon mikor kommunikál megfelelően egy gasztrovállalkozás? Milyen feladatokból áll egy étteremtulajdonos hétköznapja? Mi a ramen leves készítésének filozófiája? Íme a friss Piqniq pakk epizód, kérdésekkel és válaszokkal!


Így vágj bele a fermentálásba! – Túl a kovászos uborkán

Keve Márton nem akárhol mélyítette le a tudását a fermentálás témában, a világhírű Noma étterem laborjában is megfordult. Videónkban megmutatja, hogy a természetben található gombák és baktériumok segítségével hogyan lehet létrehozni egy igazi konyhai varázslatot egyszerű alapanyagokból. Az általa készített koji az ázsiai konyhában nélkülözhetetlen fermentált termék, a kombucha pedig sokak által ismert cukros teából és szimbiózisban élő baktériumtörzsek, valamint gombák találkozásából létrejövő népszerű ital. A folyamat egyszerűbb, mint aminek látszik, érdemes belevágni.


PODCAST: A VENDÉGNEK MINDIG IGAZA VAN? – A kommunikáció a vendégélmény alapja

Az éttermes vállalkozásoknak komoly kihívást jelent a vendégértékelések kezelése. Nem lehet minden igénynek megfelelni, de a megfelelő kommunikáció rengeteget számít. A vendégélmény azonban nem csak a vendéglátón múlik, kellő nyitottság szükséges a vendég részéről is, hogy képes legyen befogadni, amit az étterem közvetít felé. Igaz-e az a régi mondás, hogy mindig a vendégnek van igaza? Szükséges-e, és ha igen, hogyan lehet a vendégeket edukálni, nyitottabbá, befogadóbbá tenni az éttermes vállalkozások irányába? Mit tehet a vendég, hogy elkerülje a csalódást jelentő helyzeteket? Hogyan kommunikáljon jól egy gasztrovállalkozás?

Tizedik podcast adásunkban ezeket a kérdéseket járjuk körül Barabás Csaba Heinz, a tiszafüredi Mariska étterem tulajdonosa és Aczél László gasztroblogger segítségével.


VIDEÓ: A desszertdobozoktól a brunch étteremig – Egy női gasztrovállalkozó mindennapjai

Organikusan fejlődő vállalkozói út vezetett a desszertdobozoktól a Franziska brunch éttermekig, az online tértől a valódi vendégélmény megteremtéséig. A videóban betekinthetünk a hely tulajdonosa, Horváth Franciska egy hétköznapjába, ahol megmutatja, milyen összetett gondolkodást igényel a vállalkozói lét a napi operatív teendőktől a termékfejlesztésen át, a kollégákkal és a vendégekkel való kommunikációig, valamint az új hely nyitásával kapcsolatos teendőkig. A reggelizőhely Buda után Pestet is meghódította mentes és egészségtudatos ételeivel, csajos hangulatával.


Ízek és textúrák keveredése: a leves

Sajben Csaba a ramen leves készítésének filozófiájába vezet be minket, ahol a kiindulási pont az alaplé, de végtelen a skála, amit alapanyagként lehet használni. A cél egy teljes értékű egytálétel megalkotása, ahol minél több íz és textúra jelenik meg a tányérban.


Fotók: Piqniq Budapest
Videó: Piqniq Budapest – Sepsi Gergő

Piqniq Budapest | Web | Facebook | Instagram


Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a Piqniq Budapest friss tartalmaiból szemezgetünk: nézd meg az új videót, hallgass bele az izgalmas podcast beszélgetésekbe, ismerd meg a Piqniq Patronokat, és mélyítsd el tudásod az aktuális how-to tartalmakon keresztül!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük