fbpx
Nyomj Entert

Kortárs magyar designerek az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek a Highlights of Hungary-re a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, melyekre mindenki büszkén nézhet fel. Egyetlen mérce volt csupán: a kiválóság, mely példaként szolgálhat bárkinek. A Highlights of Hungary a “Hass, alkoss, gyarapíts’” felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönség számára.


Idén az előző évekhez képest sokkal hangsúlyosabban jelentek meg azok a szereplők, akik valamilyen formában tevékenységükkel a környezetünk védelméhez is hozzájárulnak. Így például hulladékból dolgozó kortárs művészeti alkotások, környezetbarát ruhastylist és vállalkozás is megtalálható az idei listában. Az üzleti megoldások között szerepet kapott egy gazdasági vállalkozás, a Plante Budapest is, melyet pár éve indított két fiatal lány.

„Már nemcsak önálló üvegházzal rendelkeznek, hanem idén előrukkoltak egy saját kaspó termékkollekcióval is, ami hazai gyártásban készül, és már 5 különböző országban is folyik az értékesítésük. Tipikusan jó példa arra, hogy kellő elszántsággal mire lehet képes, akár egy ilyen mikrovállalkozás is” – méltatja őket Trellay Levente, a 100sparks, a TELEP és a TELEP Galéria, valamint a BUDAPEST BÄGEL alapítója.

Plante Budapest

Kaptay Annamária, az Art From My Heart alapítója Gém Péter jelöltjei közé tartozik, aki mellett a Dorko megálmodója méltatásában úgy érvel: “A legszínesebb feltörekvő magyar divatmárka, kiemelkedő környezetvédelmi szerepvállalással.”

Lendvai Lilla ruhastylist fenntarthatóságra, divatra és stílusra építő concept store-t nyitott Szentendrén “Ruha. The Recycled Fashion Store” néven, amely a megunt, nem hordott, tervezői és vintage ruhák, kiegészítők értékesítésével hozzájárul a fenntarthatósági trendhez és ideológiához” – ezt már Margaret Ann Dowling, márkatanácsadó írja méltatásában.

Lendvai Lilla

Idén új nagykövetként Pakosz Anna, nemzetközileg elismert festőművészt is a jelöltjei között tudhatja, aki első önálló, experimentális kiállítását Szabadon Nő címmel a Balaton-felvidéken jegyezte ősszel, miután hazatért a külföldön eltöltött évek után. “Jelölésemmel abban támogatom, hogy minél többekhez eljusson művészete, immáron hazájában is.”

Ahogy tavaly, úgy idén is 2-2 millió forintot kapnak majd a díjazottak. A szavazás február elején indul, és két hétig tart, a díjátadót február 24-én tartják, ami online formában is követhető lesz. A jelöltek teljes listája ide kattintva érhető el.Fotók: Highlights of Hungary
Forrás: Sajtóközlemény

Highlights of Hungary | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük