Kortárs magyar designerek az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Kortárs magyar designerek az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek a Highlights of Hungary-re a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, melyekre mindenki büszkén nézhet fel. Egyetlen mérce volt csupán: a kiválóság, mely példaként szolgálhat bárkinek. A Highlights of Hungary a “Hass, alkoss, gyarapíts’” felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönség számára.


Idén az előző évekhez képest sokkal hangsúlyosabban jelentek meg azok a szereplők, akik valamilyen formában tevékenységükkel a környezetünk védelméhez is hozzájárulnak. Így például hulladékból dolgozó kortárs művészeti alkotások, környezetbarát ruhastylist és vállalkozás is megtalálható az idei listában. Az üzleti megoldások között szerepet kapott egy gazdasági vállalkozás, a Plante Budapest is, melyet pár éve indított két fiatal lány.

„Már nemcsak önálló üvegházzal rendelkeznek, hanem idén előrukkoltak egy saját kaspó termékkollekcióval is, ami hazai gyártásban készül, és már 5 különböző országban is folyik az értékesítésük. Tipikusan jó példa arra, hogy kellő elszántsággal mire lehet képes, akár egy ilyen mikrovállalkozás is” – méltatja őket Trellay Levente, a 100sparks, a TELEP és a TELEP Galéria, valamint a BUDAPEST BÄGEL alapítója.
Plante Budapest

Kaptay Annamária, az Art From My Heart alapítója Gém Péter jelöltjei közé tartozik, aki mellett a Dorko megálmodója méltatásában úgy érvel: “A legszínesebb feltörekvő magyar divatmárka, kiemelkedő környezetvédelmi szerepvállalással.”

Lendvai Lilla ruhastylist fenntarthatóságra, divatra és stílusra építő concept store-t nyitott Szentendrén “Ruha. The Recycled Fashion Store” néven, amely a megunt, nem hordott, tervezői és vintage ruhák, kiegészítők értékesítésével hozzájárul a fenntarthatósági trendhez és ideológiához” – ezt már Margaret Ann Dowling, márkatanácsadó írja méltatásában.
Lendvai Lilla

Idén új nagykövetként Pakosz Anna, nemzetközileg elismert festőművészt is a jelöltjei között tudhatja, aki első önálló, experimentális kiállítását Szabadon Nő címmel a Balaton-felvidéken jegyezte ősszel, miután hazatért a külföldön eltöltött évek után. “Jelölésemmel abban támogatom, hogy minél többekhez eljusson művészete, immáron hazájában is.”

Ahogy tavaly, úgy idén is 2-2 millió forintot kapnak majd a díjazottak. A szavazás február elején indul, és két hétig tart, a díjátadót február 24-én tartják, ami online formában is követhető lesz. A jelöltek teljes listája ide kattintva érhető el.Fotók: Highlights of Hungary
Forrás: Sajtóközlemény

Highlights of Hungary | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Az élet mint kifogyhatatlan inspiráció -Interjú Nami K. Berglunddal, a Behance kurátorával
design

Az élet mint kifogyhatatlan inspiráció -Interjú Nami K. Berglunddal, a Behance kurátorával

Valószínűleg sokak számára jelentené az álommunkát, ha a Behance kurátorai lehetnének, és naphosszat a világ minden tájáról érkező kreatívok munkái felett kellene ítéletet hozniuk, az életük pedig nem lenne más, mint egy folyamatos inspirációfolyam. Miközben Nami K. Berglunddal, a Behance kurátorával beszélgettünk (aki nemrég ünnepelte tíz éves működését az oldalnál)
A kortárs művészetek otthonai – kulturális központok a régióból | TOP 5
design

A kortárs művészetek otthonai – kulturális központok a régióból | TOP 5

Egy kulturális központ terveinek elkészítése során talán a legfontosabb szempont a komplex, egyszerre többfajta művészeti ág befogadására is alkalmas terek kialakítása. Ehhez könnyen átalakítható előadótermekre van szükség, amik nagyon praktikusak, ám gyakran kevésbé esztétikusak. Mai válogatásunkban azonban olyan, a zenének, táncnak, festészetnek és a színháznak otthont adó kulturális központokat mutatunk
Beltéri jéghegyek Párizsban
art

Beltéri jéghegyek Párizsban

Február végéig a párizsi Le Bon Marché látogatói két óriási, mennyezetről lecsüngő jégheggyel találkozhatnak. A kortárs török művész, Mehmet Ali Uysal által megálmodott SU című installáció a globális felmelegedésre hívja fel a figyelmet. A művész a három részből álló alkotással egy reményteli jövő képét szeretné felvázolni. Kívülről már látszik az