Kortárs szőttesek | What the Rug

Kortárs szőttesek | What the Rug

Bátor, élénk, narancsos színpalettában megjelenő absztrakt és szögletes sziklás tájak, áramló folyó, vízesés és tengerpart. Lovrity Anna Katalin érzékeny és karakteres alkotásai ezúttal kifinomult, kézzel készült szőtteseken tűnnek fel. Itt van a What the Rug!

Lovrity Anna Katalin animációs filmrendezőként dolgozik – az animáció mellett már régóta foglalkoztatja az otthoni tér és az ehhez kapcsolódó térélményünk, ezért úgy döntött, hogy új médiummal társítja alkotásait, és a szövést, mint hagyományőrző műfajt helyezi kortárs kontextusba.

De hogyan kezdődött a What the Rug névre hallgató szőttesek története? „Tavaly nyáron Glaser Eszternél voltam házibulizni, és hajnalban, amikor már csak ketten maradtunk, és elég sok pezsgőt megittunk, megszületett az ötlet. Eszter igazi szőnyegfanatikus, és mivel a grafikai világom szinte mindig szögletes elemekből áll, úgy gondoltuk, hogy ez könnyen alkalmazható lesz a szőttesek világában. Azonban ez az egész procedúra sokkal bonyolultabb, mint amit hajnalban, mámorosan elképzeltünk, de végülis megcsináltuk és szerintem szuper lett. A szövés textúrája, a szálak finom csillogása teljesen új minőséget adnak a grafikáknak” – mondta el nekünk Anna Katalin.

A kivitelezésben fontos szempont volt a fenntartható gondolkodásmód és hogy etikus körülmények között, minőségi alapanyagokból jöjjenek létre az időtálló, egyedi kárpitok. Hosszú kutatás, keresgélés és kísérletezés után Anna Katalin és Eszter megtalálta a megfelelő segítséget: a What the Rug szőttesek egy kis magyar faluban, pamutfonalból készülnek Csobán Erika kezei alatt.

Jó hír, hogy a What the Rug kínálata új kollekcióval is bővül majd. „A Vulkánsziget című diplomafilmem készítésekor nagyon megszerettem a tájkép műfaját, főleg a távol-keleti stílus volt rám nagy hatással. Szerintem nagyon lírai vagy akár heroikus hangulatot lehet természeti képekkel teremteni. A következő kollekciót kékes árnyalatok fogják inspirálni, és azt remélem, hogy figurálisabb irányba is el tudjuk vinni a mintákat. Szívem szerint rokokó pásztorjeleneteket ültetnék át a saját, letisztult stílusomba” – tette hozzá a Anna Katalin.

Ha szeretnétek ti is What the Rug szőttesekkel díszíteni otthonotokat, akkor a tervező webshopjában tudjátok előrendelni azokat. A kárpitok egyelőre 50×70 cm-es méretben érhetők el, de kérés alapján kisebb vagy nagyobb méretben is beszerezhetitek őket. A tervező azt is elárulta, hogy hamarosan a Garden Studioban egy esemény keretében megtekinthetjük majd a gyönyörű szőtteseket. További információkért kövessétek Anna Katalin Instagram-oldalát!

Fotók: Talabér Géza

Lovrity Anna Katalin | Web | Instagram
Glaser Eszter | Instagram

továbbiak
Indulj el! | Dunakanyar
egyéb

Indulj el! | Dunakanyar

Vízpart, szigetek, hegyek, festői kis falvak, gazdag történelmi emlékek: a Dunakanyar kis területe ellenére is elképesztően sokoldalú térség. Fekvésének köszönhetően csodás természeti adottságokkal rendelkezik, egyesek szerint pedig a Föld szívcsakrája is errefelé, Dobogókőn található. Ebben nehéz kételkedni, ha körbejárjuk a környéket. Az Indulj el! sorozatunk keretében mi is megtettük ezt,
Ne csinálj semmit! | Nike karanténkiadás
divat

Ne csinálj semmit! | Nike karanténkiadás

A „Just do it” szlogenről a „Do nothing” jótanácsra váltott a márka, legalábbis a világjárvánnyal járó karantén idejére.  Hamarosan debütáló lábbelijüket főként otthonra szánják. Az aktív mozgást támogató cégek keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel új, otthoni létformánkhoz is hozzáadhatnak valamit.  Így van ezzel a Nike is: sportcipő vagy utcai viselet
Natúr szépség |  SOFI Belgrád
architecture

Natúr szépség | SOFI Belgrád

A hibákban rejlő szépséget hangsúlyozza a belgrádi SOFI natúrkozmetikai üzlet enteriőrje, melyet egy helyi építész stúdió, a Studio Autori tervezett. A szerb SOFI [http://www.sofi.rs/en] natúrkozmetikai cég filozófiáját tökéletesen leképezi a márka belgrádi üzlete: ahogy a termékek esetében is, úgy az enteriőrben is inkább a nyers természetességen