Natúr szépség |  SOFI Belgrád

Natúr szépség | SOFI Belgrád

A hibákban rejlő szépséget hangsúlyozza a belgrádi SOFI natúrkozmetikai üzlet enteriőrje, melyet egy helyi építész stúdió, a Studio Autori tervezett.

A szerb SOFI natúrkozmetikai cég filozófiáját tökéletesen leképezi a márka belgrádi üzlete: ahogy a termékek esetében is, úgy az enteriőrben is inkább a nyers természetességen és az egyediségen, semmint a tökéletes hibátlanságon van a hangsúly.

A márka 2016 óta dolgozik együtt a belgrádi bázisú Studio Autori építész stúdióval. Első együttműködésük annyira sikeresnek bizonyult, hogy most a belgrádi, 30 négyzetméteres üzlet tervezésekor teljesen szabad kezet adtak a tervezőknek. Jól döntöttek, hiszen a kísérletezés lehetősége teljesen felszabadította az építészek kreativitását: úgy fogalmaznak, hogy „ezen a projekten dolgozni gyógyító erejű volt”.

Az enteriőr leghangsúlyosabb elemei, melyekre az egész hangulat épül, a nyers márványdarabok. Ezeket a horvát és montenegrói maljat márványdarabokat egy helyi bányából selejtezték ki, miután hibásnak ítélték őket. A Studio Autori viszont úgy gondolta, tökéletesek lesznek a SOFI üzletébe, és igazuk is lett.

Az egyedi formájú, nyers elemek határozták meg a polcok és a pult formáját is. A tervezők feleltek a világításért is, melynek része a falon található SOFI felirat is, amely inkább fényinstallációként szolgál, mintsem márkajelzésként vagy lámpaelemként.

A tér egésze szerény, harmonikus, mégis nagyon karakteres összképet ad. Ahogy a tervezők számára gyógyító jelleggel bírt, úgy elképzelhető, hogy a vásárlóknak is megadja majd ugyanezt az érzetet.

Studio AUTORI | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Indulj el! | Balaton
egyéb

Indulj el! | Balaton

A Zánkától kezdődő és nagyjából az Orsi-hegynél végződő Káli-medence a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. A területén végigvonuló hegyek több millió éves történelemre tekintenek vissza, de nem csak geológiai szempontból tekinthetjük a Balaton egyik legsokszínűbb vidékének ezt a tájat. A mindig háborítatlan, csodálatos fényekben úszó, kanyargós, fás utakkal körbefont vidéket sokan
Bútorkollekció szürreális világban | MISSANA
design

Bútorkollekció szürreális világban | MISSANA

Kikapcsolódás, kényelem és álomszerű, szürreális vizuális világ: az ukrán származású Pavel Vetrov [https://www.pavelvetrov.com/] a spanyol MISSANA [http://www.missana.es/en/] márka számára tervezett bútorkollekciót, amelynek különlegessége, hogy kül- és beltéri használatra is egyaránt alkalmas. A „Bamboo” névre hallgató bútorkollekció egy karosszékből és egy kanapéból áll – ahogy
Rendhagyó módon tér vissza a Budapest Central European Fashion Week
divat

Rendhagyó módon tér vissza a Budapest Central European Fashion Week

A Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében szeptember 10-13. között szűk, hazai közönség előtt magyar márkák mutatják be 2020-as őszi-téli kollekcióikat a Deák Palotában egy különleges „trunk show” keretében. A bemutatott ruhadarabok a Fashion Streeten felállított popup-üzletben lesznek megvásárolhatók. A szeptemberi divathéten többek között olyan tervezők mutatják be új ruhadarabjaikat, mint