„Közterekkel játszunk” | Traffic Design

„Közterekkel játszunk” | Traffic Design

A lengyel Traffic Design bebizonyította, hogy egy piactér is lehet vizuálisan egységes: a Gdynia városában, a Górnośląski téren található Orłowo piac új, letisztult külsőt kapott.

A Traffic Design 2011-ben jött létre, tevékenységükben találkozik a város, a művészet, az esztétika és a társadalom iránti elköteleződés. A csapatot különböző területeken alkotó kreatívok, szociológusok és kommunikációs szakértők alkotják. Projektjeik középpontjában városi élettereink és az emberközpontú, humánus megoldások állnak: „közterekkel játszunk”, ahogy mottójukban is olvasható. Fontos kezdeményezéseik egyike a Re: design nevet viselő projektjük, amelyben kisvállalkozások jelzőtábláit, egyben a városi utcák esztétikáját gondolják újra.

A csapatnak köszönhetően többek között az Orłowo piac is jelentős vizuális átalakuláson esett át. Ahogyan az korábbi munkáikra is jellemző, a gdyniai piactér új arculata is a minimalista, visszafogott színekre és megjelenésre épít.

A nagy méretű, színes hirdetések helyét geometriai mintákra épülő falfestmények váltották fel, és egy új, a piacot azonosító főtábla is helyet kapott a bejáratnál. A tervezőcsapat az árusítóhelyek számára útmutatót is készített, amely segít a kisvállalkozóknak abban, hogy az új vizuális identitásnak megfelelő táblákat készítsenek.

„A tervezés alapelve az volt, hogy minimalizáljuk a piactéren elhatalmasodó vizuális zajt és javítsunk Gdynia egyik legkedveltebb bevásárlóhelyének általános esztétikáján” – emelte ki a Traffic Design.

Az alábbi fotókon az előtte-utána képeket is megtekinthetitek:

Fotók: Traffic Design

Traffic Design | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Vizuális felüdülés az alkalmazott animációban | Krakout Film
art

Vizuális felüdülés az alkalmazott animációban | Krakout Film

Huszár Dániel néhány évvel animációs diplomájának megszerzése után testvérével indította el a Krakout Film stúdiót. Portfóliójukban klasszikus, kétdimenziós animációs és stop-motion technikával készült rövidfilmek, reklámfilmek szerepelnek. Állandó ügyfelük a Paramount és az OTP, de készítettek már kisfilmet Lucas Cranach festőről is a Szépművészeti Múzeum számára. Interjú. 2008-ban szereztél diplomát a
Szemétfeldolgozó üzem a bulinegyed közepén | Eldorado
design

Szemétfeldolgozó üzem a bulinegyed közepén | Eldorado

Tasnádi Gergely diplomamunkájában a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében egy szemétfeldolgozó üzemet vizionált a bulinegyed közepére, mely a kocsmák és szórakozóhelyek műanyaghulladékait összegyűjtve és felhasználva bútorokat és belsőépítészeti elemeket állíthatna elő. Az újrahasznosító tevékenység nem elszigetelve, a városon kívül zajlana, hanem helyben, jól látható terekben, ezzel a kerület lakosainak szemléletváltását
Kelet-Európa legszebb kávézói | TOP 5
east

Kelet-Európa legszebb kávézói | TOP 5

Kiváló kávék és tökéletes helyszínek: válogatásunkban a régió legszebb kávézói közül mutatjuk meg nektek öt aktuális kedvencünket, amelyek akár egy saját otthoni kávészentély kialakításához is adhatnak inspirációt. Csúcsra járatott minimalizmus és kávéminőség | Mazelab A Prágában található Mazelab alapítói két dolgot tűztek ki célul: egyrészt, hogy a lehető legmagasabb minőségű kávét