fbpx
Nyomj Entert

Kreatív tér ipari esztétikával: íme, a Kabelovna Studios

A Kabelovna Studios a cseh főváros szívében, a Holesovice kerületben, egy volt elektromos kábelgyárban található. A létesítmény 1908-ban épült, az idők során az egykori gyár körüli terület is fejlődésnek indult, megőrizve annak ipari hangulatát. A gyár terei a B² Architecture munkájának köszönhetően most kreatív energiákkal válnak teljessé. A csarnokok több művészeti egységnek is otthont adnak: divattervező, festő, szitanyomó vállalkozás, illetve hangstúdiók is találhatók itt. Íme, a Kabelovna Studios!

A helyszín erős karaktere nagyban inspirálta a B² Architecture csapatát az új stúdió kialakításában. A padló bézs anhidrit borítást kapott, ami egységesíti a tereket, és lehetővé teszi, hogy a falakon különböző textúrák domináljanak. Az új térelemek, mint az ajtók vagy a technikai berendezések megjelenéséhez fekete színt használtak, amely egyúttal jó hátteret ad az eredeti bútordaraboknak és az egyedi tervezésű lámpáknak is.

A tér szervezése egyszerű és intuitív: egy nagy előtér, vagyis a stúdió nappalija fogadja a látogatókat, ami egy asztallal, ülőgarnitúrával és konyhabútorral válik teljessé. A nappali egyik markáns eleme a cseh Bomma márka Orbital csillárja, amely egy masszív faasztal felett lebeg, tovább fokozva a tér magasságérzetét. A recepciót a terem többi részétől egy félmagasságú válaszfal különíti el, amelyen gondosan elrejtett ültetőedények és csüngő növények kaptak helyet. Az ülőalkalmatosságok egy részét újrahasznosított bőrülések, valamint az 1970-es évekből származó fekete bőrfotelek alkotják. A hangstúdiók továbbá részben üvegezett ajtók mögött terülnek el, és saját, fehér süketszobával vannak felszerelve. Ezek további karakteres díszítőelemei az építészek által tervezett neonfények: a hanghullámokra utaló lámpák a hangstúdiók mennyezetét uralják, amelyek a helyiség felfedezésére invitálják a látogatókat.

B² Architecture | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Linka.News

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük