Kreatívok karanténban | A HYPE szerkesztői ajánlják - Napi rutin

Kreatívok karanténban | A HYPE szerkesztői ajánlják - Napi rutin

A HYPE szerkesztősége is home office módra kapcsolt. És bár tőlünk nem feltétlen idegen ez a létforma, a szokásos irodai bandázásokat (közös kávézások és ebédek) visszasírjuk. S hogy mit csinálunk mi, szerkesztőségi tagok otthon a négy fal között? Firkálgatunk, edzünk, virágokat locsolgatunk, zenét hallgatunk.

A szerkesztőség tagjaihoz most ezt a kérdést intéztük:

Van-e olyan napi rutinod, jó tanácsod, amit szívesen megosztanál az olvasókkal?

Bringázás! Átmozgat, jó levegőn vagy, erősít, és még most a vírusos időben is a legjobb közlekedési alternatíva.


A fotózás mindig nagyon feltölt, így most a karanténban is próbálom meglátni, elcsípni azt a bizonyos pillanatot… Nehéz időkben is a szépet. Úgyhogy a napokban azt hiszem, újra befűzök egy régóta tartalékolt, 2003-ban lejárt Kodak filmet a Prakticámba.


Mindenféleképpen beszélgetek egy kicsit néha a növényeimmel, és minden nap kell egy kicsit főzni is. A főzés az a pihenés számomra, amelynek eredménye is van, és ráadásul ehető is. Többnyire.


Ilyen típusú bezártság esetén megnyílik a lehetőségünk arra, hogy megoldjunk olyan dolgokat is, amikhez a hétköznapi rohanásban nem jutottunk hozzá, például beverni egy szöget a falba és visszaakasztani a leesett képkeretet. Barkácsolni, felújítani valamit, de ha igazán bátrak vagyunk, bemerészkedhetünk a pincébe, garázsba, padlásra, hogy ott is rendszert vigyünk a kupiba.


Mélyen hiszek a rituálék erejében! Otthon is meg kell találjuk azokat a pillanatokat, tevékenységeket, amikre szertartásként gondolunk. Nekem ilyen a reggeli, átszellemülten elfogyasztott kávé, a jóga, a meditáció, az esti tea, vagy a telefonálás a barátokkal (a délutáni kávé mellé…).


Összességében sok dologra jut most időm, amire korábban nem. Néhány Youtube videó segítségével összeállítottam egy szuper arcápolási rutint, amit igyekszem beépíteni a reggeleimbe és az estéimbe. Elkezdtem egy online kortárs művészeti képzést, és több időt szánok a zenére is. A munkát napközben főzéssel szakítom meg, amit szintén nagyon élvezek.


Sokat gondolok ezekben a napokban a magyar tervezőkre. Az évem kb. 99%-a a hazai designerek körül forog, és tudom, mennyire nehéz lehet ez az időszak most nekik. Ha tehetem, tőlük vásárolok, vagy legalábbis végigpörgetem az Instát és a Facebook-ot, aztán nyomok egy LÁJK-ot, üzenve: „Ne adjátok fel!”


Ha teheted, ebédelj együtt családoddal, egy asztal mellett, szerintem ez a legjobb része a napnak.


Legyen szó akár irodai bandázásról, önkéntes karanténról vagy home office-ról, mi továbbra is a legkúlabb design tartalmakat szállítjuk Nektek. Vigyázzatok magatokra és egymásra!

továbbiak
Lands of Hungary
east

Lands of Hungary

Tájképek és hangulatok Magyarországról, hazai fotósok objektívén keresztül. > „Minden fotográfia időparadoxon. Időn belüli időtlenség, mulandó örökkévalóság. Fényképezni nem más, mint kivonni a valóságból az időt egy pillanatra, majd visszaadni ezt a pillanatot az időnek.”Bartis Attila – Az eltűnt idő nyoma A képet Czuczor Ferenc készítette 2018 augusztusában, amikor a forró
TouchMe | A tested legyen a hangszered
design

TouchMe | A tested legyen a hangszered

Amikor az emberek egymáshoz érnek, nagyon sok energiát szabadítanak fel. Ebben az érintés-mentes időszakban úgy döntöttünk, hogy mi mégis szeretnénk felhívni a figyelmet az érintés fontosságára és erejére, a Playtronica egyik csodálatos eszközének bemutatásával. A Playtronica [https://playtronica.com/] által megalkotott Touchme [https://shop.playtronica.com/touchme] egy egyszerű és
Próżność Klub | Poznan
poland

Próżność Klub | Poznan

A ’80-as évek esztétikája és az underground klubkultúra hangulata vegyülnek ebben a poznani bárban, melyet egy 1930-ban épült épületben alakítottak ki. Nagyon jó kérdés, hogy mitől válik egy klub kultikussá: valószínű, hogy a vizuálisan attraktív vagy az aktuális trendeknek megfelelő enteriőr nem elég hozzá. Ahhoz, hogy feloldódjunk, aztán akár törzsvendégek