TouchMe | A tested legyen a hangszered

TouchMe | A tested legyen a hangszered

Amikor az emberek egymáshoz érnek, nagyon sok energiát szabadítanak fel. Ebben az érintés-mentes időszakban úgy döntöttünk, hogy mi mégis szeretnénk felhívni a figyelmet az érintés fontosságára és erejére, a Playtronica egyik csodálatos eszközének bemutatásával.

A Playtronica által megalkotott Touchme egy egyszerű és intuitív eszköz, amely által megtapasztalhatjuk a tapintás sokszínűségét: az emberi érintést alakítja át hanggá, majd zenévé. Mutatjuk, hogyan!

A TouchMe használatához nem szükséges semmilyen zenei ismeret, csak a saját testünk és egy számítógép kell hozzá. Külön érdekessége, hogy a TouchMe működik vízzel, vagy bármilyen elektromosságot vezető tárggyal is. A lényeg, hogy egy zárt áramkört alkossunk a választott tárgy, a TouchMe és saját magunk között. Ahogy az érintési felület nagyságát és annak intenzitását változtatjuk, úgy tudjuk a hangokat is alakítani: nagy intenzitással magas hang, egy apró érintéssel pedig mély hang jön létre. Az eszközön található gombok segítségével pedig a keletkező hangok hangszínét is kedvünkre szabályozhatjuk. Ennyire egyszerű!

Ha szeretnétek ti is kipróbálni a TouchMe eszközt, innen tudjátok megrendelni.

Playtronica web | Playtronica Instagram
Playtronica Souncloud | Playtronica YouTube


A Playtronica stúdió célja az interaktív zenei élmény lehetőségének megteremtése. Különböző galériákkal, művészekkel és múzeumokkal működtek már együtt, többek között a Pompidou-val is, illetve olyan nagy világmárkákkal mint a Nike, Mercedes-Benz vagy a Google.

továbbiak
#STAYHOME | Mindenki otthon
egyéb

#STAYHOME | Mindenki otthon

A Simpson család is siet haza, te is tegyél így: Marty McFly se találkozott senkivel… vagyis: Kevin felkészült az otthonlétre: Neo inkább nem megy bulizni: Tanuljunk a Jelekből:
HYPE | Heti online programajánló
news

HYPE | Heti online programajánló

Egyre csak telnek az otthon töltött napok, az intézmények és az alkotók pedig sorra kísérleteznek, hogyan lehet igazán izgalmasan megjelenni a kibertérben, mi pedig nem győzünk válogatni a jobbnál jobb programokban. Videókonferenciás kreatív közösségi események, virtuális színház, internetes művészeti gyűjtemények, elérhetővé vált design-filmek és animációs sorozatok várnak ránk ezen a
Kreatívok karanténban | A HYPE szerkesztői ajánlják - Napi flow
news

Kreatívok karanténban | A HYPE szerkesztői ajánlják - Napi flow

A HYPE szerkesztősége is home office módra kapcsolt. És bár tőlünk nem feltétlen idegen ez a létforma, a szokásos irodai bandázásokat (közös kávézások és ebédek) visszasírjuk. S hogy mit csinálunk mi, szerkesztőségi tagok otthon a négy fal között? Firkálgatunk, edzünk, virágokat locsolgatunk, zenét hallgatunk. A szerkesztőség tagjaihoz most ezt a