Különleges ízek mesés környezettel párosítva – a legjobb street food lelőhelyek Kelet-Európában | TOP 5

Különleges ízek mesés környezettel párosítva – a legjobb street food lelőhelyek Kelet-Európában | TOP 5

Mindenki számára ismerős a dilemma, mikor családunkkal, barátainkkal, esetleg egy nagyobb társasággal szeretnénk elfogyasztani egy finom ebédet vagy vacsorát, ám a megfelelő étterem kiválasztása kapcsán nem sikerül dűlőre jutni, mivel mindenki különböző fajta ételt kíván. Komoly vitákba bonyolódni azonban nem érdemes, hiszen a régió nagyvárosaiban egyre elterjedtebbek a street food truckokat és bódékat egybegyűjtő placcok. Mai összeállításunkban olyan vásártereket, kerteket és udvarokat mutatunk be Kelet-Európából, ahol a nemzetközi konyhák ételeinek széles választékát kóstolhatjuk végig!


Street Food Park | Pozsony, Szlovákia

Nincs is jobb érzés, mint egy kiadós vacsora után meginni pár jéghideg sört a barátainkkal, főleg, ha ezt a programot összeköthetjük egy kellemes kirándulással a pozsonyi vásárcsarnokba, ahol kézműves sörfőzdék és modern éttermek várnak minket. Mielőtt elindulnánk, érdemes tanulmányozni a csarnok Facebook oldalát, mivel az állandó beltéri kínálat mellett havonta egyszer az épület előtti parkban állomásozó food truckokat is meglátogathatjuk!

Fotók: Michal Babincak

Naschmarkt | Bécs, Ausztria

Bécs messze leghíresebb és legpazarabb piaca a Naschmarkt, ahol a kiváló minőségű élelmiszereken kívül valódi kuriózumnak számító éttermekkel is találkozhatunk. A prémium street foodoktól egészen az egyszerű hot dogig mindenféle fogás megtalálható, de ha valami igazán autentikusra vágynánk, érdemes a tradicionálisnak számító bécsi kolbászt és a kenyérbe csomagolt Leberkäsét is kipróbálnunk.

Fotók: goodnight.at, wien.info

Food Hall Powiśle | Varsó, Lengyelország

Az Elektrownia Powiśle plázában található étkezőcsarnok igazi kuriózumnak számít, mivel itt a bevásárlóközpontokból jól ismert gyorséttermek helyett 17 speciális koncepcióra épülő, stílusos street food étterem várja a látogatókat. Az eredetileg erőműként üzemelő épület 2020 májusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, a gasztronómia szerelmesei pedig azóta is a csodájára járnak a nem mindennapi létesítménynek.

Fotók: facebook.com/FoodHallPowisle

Karaván udvar | Budapest, Magyarország

Ha megéheztünk a város utcáit járva, érdemes betérnünk a Budapest street food paradicsomaként is ismert, a hetedik kerület szívében elhelyezkedő Karaván udvarba. Itt a kimondottan különleges fogások kedvelőitől a vegán étkezési formát követőkig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb menüt. A hazai konyha rajongóinak sem kell aggódniuk: a klasszikus lángostól a kürtőskalácsig többféle magyaros specialistásból is válogathatunk.

Fotók: tripadvisor.com

Open Kitchen | Ljubljana, Szlovénia

Sokan nem is sejtik, hogy a kulináris élvezetekre komoly hangsúlyt fektető szlovén főváros valóságos mekka az ínyencek számára. Számos modern étterem, falatozó és újhullámos vendéglátóhely várja az éhes turistákat, ám ha az evés mellett szeretnénk egy kicsit elvegyülni a városi forgatagban is, érdemes péntekenként ellátogatni a Pogačarjev térre, ahol az ázsiai konyhától az organikus vegán ételekig mindent megtalálunk!

Fotók: facebook.com/OdprtaKuhna

Street Food Park | Facebook | Instagram
Naschmarkt | Web | Facebook
Food Hall Powiśle | Web | Facebook | Instagram
Karaván udvar | Web | Facebook | Instagram
Open Kitchen | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Heretotravel

továbbiak
Éjszakába nyúló pincelátogatás és vigadalom a Szent György-hegyen
community

Éjszakába nyúló pincelátogatás és vigadalom a Szent György-hegyen

Idén ötödik alkalommal várja a sétálva borozókat a Szent György-hegy Hajnalig: június 11-én közel 20 helyszínen lehet majd ismerkedni a heggyel, a helyi borokkal és vendéglátókkal. A házigazdák zenével, finom falatokkal készülnek, de lesz túra és játék is. Szombaton már délután 1-kor elkezdődik az esemény: megéri egész napra ellátogatni és
Jön az első fenntarthatóságra fókuszáló összművészeti és közösségi fesztivál
community

Jön az első fenntarthatóságra fókuszáló összművészeti és közösségi fesztivál

A Zöld Összművészeti Fesztiválon az előadóművészet és a környezetvédelem kapcsolódásával létrejövő hazai színházi-, tánc-, gyermek- és ifjúsági programokkal találkozhatnak az érdeklődők június 10-12. között. A ZÖME FESZT egyedülálló zöld eseményén az előadások mellett klímaválságról, tudatos otthonról, étkezésről szóló szakmai beszélgetésekkel – Földes Eszter, Döbrösi Laura és Papp Endre közreműködésével –, öko divatbemutatókkal,
Egy történet, amibe beillesztheted a motorodat, vagy az autódat: hamarosan indul a The Great Balkan Rally
east

Egy történet, amibe beillesztheted a motorodat, vagy az autódat: hamarosan indul a The Great Balkan Rally

Sűrű erdők és meredek kanyonok veterán járművek társaságában, vagyis négy ország lenyűgöző tájain keresztül, öt napon át tartó verseny, túra és kaland – nem mindig ugyanebben a sorrendben. Bemutatkozik a The Great Balkan Rally! Petrol Head kultúra, motorok, klasszikus járművek és balkán életérzés: ezekből talán csak az utóbbi, ami ténylegesen közel