fbpx
Nyomj Entert

Különleges kollekciókkal ünnepli századik születésnapját az Alessi

Az Alessi idén tizenkét új kollekciót mutat be, melyek olasz designerlegendák termékeiből, például Alessandro Mendini, Ettore Sottsass és Philippe Starck munkáiból inspirálódtak.

A főként rozsdamentes acélból készült Alessi háztartási termékek játékos formavilágukról és színes részleteikről váltak híressé – elég csak Philippe Starck Juicy Salif citromfacsarójára vagy Alessandro Mendini antropomorf dugóhúzójára gondolnunk.

A századik születésnap alkalmából az olasz cég a nekik tervező designerek előtt tiszteleg. Minden hónapban új termékekkel jelentkeznek, melyek között eddig még soha be nem mutatott tárgyak, illetve Alessi-klasszikusok újragondolt verziói is feltűnnek. Az ünneplés az Industrial Craftmanship projekttel kezdődik, melynek keretein belül Sottsass nyolcvanas években debütált kollekciója, a Twergi éled újjá. A színes totemeket idéző háztartási eszközök mellett Bortolani Becchelli Associati, Kuno Prey és Andrea Branzi fából készült képkeretei és dugóhúzói is megtalálhatók az Alessi kínálatában.

Forrás: Wallpaper, Alessi

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük