Lebegő emlékek | Varga Marietta legújabb sorozata

Lebegő emlékek | Varga Marietta legújabb sorozata

Pasztell színtónusok, lágyan hullámzó vízfelszín álomszerű, kissé nosztalgikus képi világgal társítva. Varga Marietta legújabb, „Mellownoon” című sorozatában a fotóművész Balatonhoz fűződő emlékei sűrűsödnek össze finoman lebegő tárgykompozíciók formájában.

Varga Marietta fotográfiáira jellemző az érzékeny konceptualitás, a gondosan megalkotott kompozíció és a kifinomult, pasztelles árnyalatok használata, amelyek együttese egy kissé szürreális és idilli világ hatását keltik. Ez a fajta látásmód Marietta legújabb sorozatában is tetten érhető. Ennek megalkotásában ezúttal a Balatonhoz fűződő kötödése és emlékei inspirálták.

„Idén hosszú idő után először az egész nyarat a Balatonon töltöttem. Ennek köszönhetően újra magaménak tudhattam a hosszúra nyúló reggeliket, a főttkukorica- és kürtőskalácsárus monoton hangját a strandon, a vadkacsák vonulását, a fecskék repülőjátékát az esti szélben és a gyönyörű naplementéket a Balaton partján. Mellownoon című sorozatom létrejötte mindezen élmények együttes manifesztálódása életem egyik legkülönösebb nyarán” – emelte ki Marietta a sorozat műleírásában.

A fotóművész évek során felgyűlt emlékei, élményei és benyomásai egy reggelizőasztalra emlékeztető, a víz felszínén lebegő csendélet formájában öltenek alakot. A sorozat a jellegzetes képpárok mellett videókkal is kiegészül.

„Egy ideje kísérletezek mozgóképpel és nagyon élvezem, hogy egy teljesen másfajta aspektusból is vizsgálhatom és megörökíthetem a mondanivalómat. Ez egészen más gondolkodást, odafigyelést és jelenlétet követel meg, ami számomra ismeretlen terep, nagyon izgalmas a felfedezése. A Mellownoon esetében annyira adta magát a látvány, hogy úgy éreztem, a mozgókép sokat hozzá tudna adni a sorozathoz” – tette hozzá Marietta.

Marietta már következő sorozatán dolgozik, ami hamarosan debütál majd Instagram-oldalán. Mi már nagyon várjuk!

Varga Marietta | Web | Facebook | Behance | Instagram

továbbiak
18 ország hangja egy eszközben | CityRadio
design

18 ország hangja egy eszközben | CityRadio

Világjáró terveinket most egy időre magunk mögött hagytuk, globális kapcsolatainkat a weben ápoljuk. Ha már elegünk van az információval túlterhelt digitális térből, váltsunk „analógra” például a Palomar CityRadio eszközével, amellyel a világ különböző rádióadásaira egy gombnyomással rákapcsolódhatunk. Emanuele Pizzolorusso olasz tervező jó adag nosztalgiával kezdhetett neki a világot magába záró
Fényjáték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren | S39 Hybrid Design
architecture

Fényjáték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren | S39 Hybrid Design

Inspiráció a hazai táj adottságaiból és a repülés élményéből, játék a természetes és mesterséges fénnyel: az S39 Hybrid Design egy új installációval frissítette fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér belső terét. Az újonnan átadott utasmóló komplex belsőépítészeti koncepciójáért felelős DVM group az S39 Hybrid Design stúdiót kérte fel a projekt
Ősi ösztönöket ébreszt fel | Landroom csillagvizsgáló
architecture

Ősi ösztönöket ébreszt fel | Landroom csillagvizsgáló

Az izraeli Negev-sivatagban épült apró, vályogból készült csillagvizsgáló azt az elemi ösztönünket ébreszti fel, hogy a csillagos éghez forduljunk útmutatásért. Nemcsak a koncepciót, hanem a technikát tekintve is az ősi gyökerekhez nyúl vissza a Ben Gitai tervezte csillagvizsáló, mely az izraeli Negev-sivatagban, a Mitzpe Ramon kráter nyugati pontján található. A