Lengyelország varázslatos tájain | Tatrzański Nemzeti Park

Lengyelország varázslatos tájain | Tatrzański Nemzeti Park

Sorozatunk legújabb helyszínéül a Tátrát választottuk, ami Lengyelország legmagasabb hegyvidéke. Itt található a lélegzetelállítóan szép Tatrzański Nemzeti Park, ahol büszke hegycsúcsok és mesebeli völgyek alkotnak összhangot.

A Tátra Lengyelország déli részén átvonuló hegyvidékén található a Tatrzański Nemzeti Park, ami az UNESCO által is elismert védelem alatt áll. A Rysy egyik hegycsúcsa az ország legmagasabb területe, egyben egyetlen alpesi típusú hegységrészlete. A jégkorszakból származó szurdokokkal, tavakkal, vízesésekkel, barlangokkal, hegyi patakokkal és gyönyörű völgyekkel díszített gránithegység az egyik legfestőibb tájképet adja az országban.

A park természetesen a túrázók által is közkedvelt helyszín, ahol a hegymászástól a síelésig terjed a spektrum, mindeközben pedig a gazdag hegyvidéki élővilág képviselőiben is gyönyörködhetünk.

Fotók: www.zpppn.pl , www.reddit.com

Tatrzański Nemzeti Park | Web | Facebook | Instagram

Forrás: www.poland.travel.pl

továbbiak
„Örökzöld” termékekkel tér vissza a Pinetime Clothing – interjú az alapítókkal
branding

„Örökzöld” termékekkel tér vissza a Pinetime Clothing – interjú az alapítókkal

Szabad szellemű, nyitott személyiségek, akik az aktív életmód és a természetközeli szabadidős sportok kedvelői: ilyenek a Pinetime Clothing alapítói és – elmondásuk szerint – pontosan ez a leírás illik vásárlóikra is. A hazai ruhamárka elköteleződött amellett, hogy egyedi anyagtechnológiai és szabászati megoldásokkal belecsempéssze a boardsportok életérzését a hétköznapi utcai öltözködéskultúrába. Termékpalettájuk hamarosan
Kelet-európai rendezők a Friss Hús fesztiválon! | 1. rész
east

Kelet-európai rendezők a Friss Hús fesztiválon! | 1. rész

A Toldi Mozi ismét élettel telik meg május 27. és június 2. között: itt a Friss Hús rövidfilm-fesztivál! A kínálatban szereplő kelet-európai kötődésű filmek rendezői közül kérdeztünk meg néhányat arról, hogy mit gondol Budapestről, mit csinálna szívesen a magyar fővárosban és melyik film volt az, amely nagy hatással volt rá.
Megőrizni a múlt értékeit a jövő számára | Etelburg
design

Megőrizni a múlt értékeit a jövő számára | Etelburg

Miután a high-end töltőtollpiac két legendás cégénél, a Montblanc-nál és a Montegrappánál is bizonyított, Magyarországon új projektbe fogott és unokatestvérével együtt létrehozta saját, prémium tollakat kínáló márkáját. Az Etelburg digitális kiegészítőkkel rendelkező moduláris tollai a kézírást ünneplik: ezekkel a tollakkal „minden tollvonás egy élmény”.  Megyeri Gábor formatervezőt és üzlettársát, Megyeri