Magdalena Abakanowicz textilbe zárt szobraiból nyílt kiállítás

Magdalena Abakanowicz textilbe zárt szobraiból nyílt kiállítás

Magdalena Abakanowicz, lengyel szobrász- és textilművész egyszerre két diszciplínát forradalmasított, ugyanis a szövés technikáján keresztül jutott el a szobrászathoz. Munkáinak legteljesebb gyűjteménye a wrocławi Nemzeti Múzeumban található. A Pawilonie Czterech Kopuł-ban megrendezett monografikus kiállításon ez a rendkívül gazdag gyűjtemény, Abakanowicz valamennyi itt található munkája látható.


A kronológiai rendet mellőző tárlaton 53 több elemből felépülő szobor látható. Az életmű megismerését és az alkotások megértését vizuális és dokumentációs elemek, archív filmek, vetített fényképek, levelek, feljegyzések és táviratok segítik. A kurátorok, Barbara Banaś és Iwona Dorota Bigos a látszólag esetlegesnek ható kiállítási display segítségével vezetik végig a látogatókat azokon a kulcsfontosságú motívumokon és művészi problémákon, amelyek Abakanowiczot is foglalkoztatták élete során.


A Magdalena Abakanowicz. Totalna című kiállítás a “Vogue Polska” védnökségével jött létre, a wrocławi Nemzeti Múzeum ún. Négy kupola pavilonjában 2022. augusztus 28-ig tekinthető meg.

Fotók: Materiały prasowe
Forrás: Vogue Polska


National Museum in Wroclaw | Web | Facebook | Instagram
Vogue Polska | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
START MENU: egy fiktív játék kiállítása
east

START MENU: egy fiktív játék kiállítása

A 90-es években népszerű digitális játékok, a Snake, az Aknakereső, vagy a Tetris eszétikája mélyen beleivódott annak a generációnak a vizuális kultúrájába, akik most állnak valahol a nagybetűs pályakezdés elején. A friss diplomás képzőművész, Góth Martin kiállításán maguk a festmények és a látogatók is egy fiktív játék részeivé válnak, aminek
Szemet gyönyörködtető buszállomások Kelet-Európából | TOP 5
design

Szemet gyönyörködtető buszállomások Kelet-Európából | TOP 5

A közösségi közlekedés előnyeivel mindenki tisztában van: környezetkímélő, ideális esetben gyors, valamint jól kiépített, így használata könnyű és praktikus. Az előbb felsorolt pozitív tulajdonságoknak köszönthetően naponta emberek milliói szállnak buszra vagy éppen villamosra. Azzal azonban már kevesebben szembesülünk, hogy ha a hétköznapok rohanásában egy percre megpihenünk, és jobban szemügyre vesszük
24 óra alatt felépíthető ház? Létezik!
architecture

24 óra alatt felépíthető ház? Létezik!

Aki valaha is végigcsinált már felújítást, vagy még inkább építkezést, az valószínűleg úgy gondolja, hogy egy életre elég volt belőle. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy akár 24 óra alatt fel lehet építeni egy hangulatos házat? A megoldást a Topol-27 jelenti, melyet a moszkvai Bio Architects építész iroda terveztett.