Margaret Ann Dowling a MOME új márkafőnöke

Margaret Ann Dowling a MOME új márkafőnöke

Az egyetem modellváltásának részeként hamarosan megújul a MOME kommunikációja. Cél az egyetem nemzetközi ismertségének növelése, és pozícionálása a közép-európai régió vezető kreatív ipari és innovációs műhelyeként. Az intézmény kommunikációjáért felelős MOME Brand Iroda ehhez új feladatokat és új vezetőt is kap.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2020-tól alapítványi formában működik. A fenntartó Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány célja, hogy támogassa az intézmény léptékváltását, saját üzleti modelljének kialakítását, és a nemzetközi piacon való építkezést. Ebben kiemelt szerepet kap a megújuló MOME Brand Iroda, aminek feladata a teljes hazai és külföldi márkakommunikáció, illetve sales tevékenység felépítése és összefogása lesz. Cél az egyetem nemzetközi ismertségének jelentős növelése, és pozícionálása a régió vezető kreatív ipari és innovációs műhelyeként.

Fotó: Bujnovszky Tamás

A Head of Brand, azaz márkafőnöki pozícióba október elsejével Margaret Ann Dowling ír származású üzletasszony, elismert médiaszakember érkezik. A dublini születésű Dowling huszonöt éve él Közép-Európában. Innováció-menedzsmentet tanult a Stanford Egyetemen, Magyarországon a Marquard Media, majd Lengyelországban és Csehországban a Hubert Burda Media kiadóvállalatok régiós vezérigazgatója volt, de saját startup vállalkozást is épített. Tanácsadóként, mentorként mindkét fővárosban aktívan támogatta az induló kreatív ipari cégeket.

Fotó: Bujnovszky Tamás

„Azt látom, hogy a MOME márka fejlesztésében jelentős potenciál van. Célom, hogy az intézmény a legelismertebb szakmai műhelyek közé kerüljön Európában és akár azon túl is. Az egyetem fantasztikus infrastrukturális adottságokkal rendelkezik, egy gyönyörű városban és rengeteg lehetőséggel, hogy mindezt üzletileg is értékelhetővé tegyük. Energikus startra készülök” – fogalmazott Margaret Ann Dowling.

„Olyan vezetőt kerestünk, aki komoly márkaépítési gyakorlattal rendelkezik, értékesítés fókusszal és nemzetközi léptékben gondolkodik, és élő kapcsolata van a kreatív iparral. Margaret érkezése fontos, szimbolikus mérföldkő az egyetem fejlesztésében, egy valóban nemzetközi brand építésében” – hangsúlyozta Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke.

MOME | Web | Facebook | Instagram

Forrás: sajtóanyag

továbbiak
A női zenészek igazi hangja | Ladies on Records
art

A női zenészek igazi hangja | Ladies on Records

Kelet-európai táncdalok, török pszichedélia, görög melódiák: a Ladies on Records nemcsak feleleveníti a régi dallamokat, hanem segít is abban, hogy olyan dolgokat is meghalljunk a dalok mögött, amelyek eddig rejtve maradtak. Egy vasárnap délelőtt bukkantam rá Kornelia Binicewicz egyik mixére, amelyben felcsendült egy Kovács Kati- és egy Zalatnay Sarolta-sláger is.
Szimbolikus körbe zárt szivárvány | Atelier Štěpán
east

Szimbolikus körbe zárt szivárvány | Atelier Štěpán

Ha egy ötlet harminc évet vár arra, hogy valóság legyen belőle, nagy a valószínűsége, hogy valami kivételes lesz az eredménye. Brno új római katolikus templomának esetében legalábbis így történt. Marek Jan Štěpán építészt már harminc éve foglalkoztatja egy kortárs templom megépítésének gondolata. A megvalósításra azonban csak nemrég kerülhetett sor Brno
Újabb rangos nemzetközi elismerést kapott a Magyar Zene Háza
architecture

Újabb rangos nemzetközi elismerést kapott a Magyar Zene Háza

Még meg sem épült, máris sorra nyeri a díjakat a Magyar Zene Háza. Most a világ egyik legrangosabb zenei-szakmai találkozóján, az amerikai Music Cities Awards-on méltatták. A Sou Fujimoto tervezte, a Liget Budapest Projekt keretében megépülő Magyar Zene Háza a legjobb európai fejlesztések között került a Music Cities Awards jelöltjei