Stay Sane – Stay Safe | Plakátok, melyekből erőt meríthetünk

Stay Sane – Stay Safe | Plakátok, melyekből erőt meríthetünk

Az egyik leginspirálóbb Covid-19 közösségi projektet indította el két hágai design stúdió: egy olyan platformot hoztak létre, ahová grafikusok tölthetik fel azokat a plakátokat, amelyeket egészségügyi dolgozók vagy az otthonmaradással küzdők bátorítására terveztek.

A legfontosabb, hogy egészségesek maradjunk a koronavírus idején – de azért ez korántsem minden! Legalább ilyen fontos az is, hogy megőrizzük a jókedvünket és a lelki épségünket. Ezért jött létre a Stay Sane / Stay Safe platform, ami a grafika eszközeivel teszi meg a tőle telhető legtöbbet.

A hágai Studio Lennarts & De Brujin és az Overdeschreef design stúdiók által életre hívott kezdeményezés lényege, hogy a világ minden pontjáról összegyűjtsön grafikusokat, akik a járványra reagáló plakátjaikkal biztatni tudják az egészségügyben dolgozókat, vagy az otthon ragadtakat.

Az oldalra bárki beküldheti a plakáttervét (eddig 77 országból 1308 munka érkezett), amit szintén bárki, bárhonnan letölthet, és kinyomtathat. Két fül közül választhatunk: külön válogatták az életmentőknek és az otthonülőknek készült plakátokat, de ország szerint is böngészhetünk a munkák között.

A szervezők arra bíztatják az oldalra látogatókat, hogy ha lehetőségük van nyomtatásra, a plakátokat juttassák el a legközelebbi kórházakba, hogy kicsit feldobják az egyébként nyomasztó atmoszférát.

Stay Sane / Stay Safe

továbbiak
Tárgyfétis warm-up! – A koronavírusszett nyomában
design

Tárgyfétis warm-up! – A koronavírusszett nyomában

Hamarosan újraindul a 2019 tavaszán debütáló Tárgyfétis-sorozat, amelyben Mayer Kitti és Novák Piroska designteoretikusok erednek emblematikus tárgyak nyomába. Addig is, bemelegítésként egy rövid, ám aktuális nyomozás. Novák Piroska írása Az utóbbi hetekben számos ismerősöm elküldte az alábbi képet, hogy ironikus humorral átszőtt, aktualizált tartalmával oldják a fennálló veszélyhelyzet és a
„A szikra az, ami az igazán jó végeredményhez kell” | Studio DARE
branding

„A szikra az, ami az igazán jó végeredményhez kell” | Studio DARE

„Dare”, azt jelenti: „mer”, „merészel”, „merészkedik”, „bátorkodik”, „veszi magának a bátorságot”. Demecs Fanni, grafikus és a főlevéltárosi múlttal büszkélkedő Zámbó István, márkanevükhöz hűen, mertek nagyot álmodni, és megalapították saját grafikai stúdiójukat. Nomen est omen, minek is ragoznánk. Bemutatjuk a Studio DARE-t! Mikor és hogyan kezdődött a Studio DARE története? Isti:
Finom, női energiák | Orchidea Agency
egyéb

Finom, női energiák | Orchidea Agency

Nemrégiben jött velünk szembe az ukrán NORBA márka arculata. A kényelmes sportruházat tervezésével és gyártásával foglalkozó vállalkozás megjelenéséért az ugyancsak kijevi székhelyű Orchidea Agency felel. Mutatjuk, mit tudnak még! Az Orchidea [http://orchidea.agency/index.html] a felelősségteljes brandingben hisz, és általában olyan vizuálisan izgalmas márkákkal működnek együtt, akik maguk