fbpx
Nyomj Entert

Mediterrán ízekkel, canotto pizzával nyitott újra az egykori Pesti Disznó

A pesti belváros nyüzsgő forgatagában, egy jól ismert helyen mutatkozik be a hazai gasztroszcéna izgalmas újdonsága, a Kismező. A Nagymező utcában debütáló étterem a Broadway vibráló hangulatát eleveníti fel, miközben megosztásra tervezett, small plate-es fogásokkal, nápolyi pizzákkal és széles borsorral várja a vendégeket.

A Pesti Disznó étterem bezárását követően Gerendai Károly, Besztercsényi András, Durgó Lajos és Pusztási Attila tulajdonosok egy új, mostani trendekhez igazodó koncepcióval nyitottak újra Kismező néven a Nagymező utcában. A név utal a környezetre, de a Kemény Mária művészettörténész által szerkesztett Kismező, Nagymező, Broadway kötetre is, amiben a VI. kerület várostörténetét ismerhetjük meg, 22 tanulmányon keresztül. A századfordulón, majd a világháborúk évei alatt ezen a területen, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Andrássy út és a Rákóczi út által határolt kerületrészeken működött a „pesti Broadway”, azaz a vigalmi negyed. A Kismezőben ezt az eklektikus, urbanizált, nagyvilági, pezsgő világot szerették volna megidézni az arculatban is, mely a Socially ügynökség munkája.

Az étlapot Fekete Norbert kreatív séf álmodta meg. Az ételsor összeállításakor a small plate-ek kapták az egyik főszerepet, a különböző nemzetek konyhái egy-egy mediterrán csavarral mutatkoznak be: sárgabarack chutney-val tálalt mangalica rilette, szardellás, grillezett cukkini saláta, lassan sült marhaoldalas céklával és mangolddal vagy a Harissa szósszal és padron paprikával tálalt garnéla is megtalálható a kínálatban.

Fotók: Molnár Dani / Socially

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük