Megérkezett az új, limitált YKRA-kollekció

Megérkezett az új, limitált YKRA-kollekció

Felhőkarcolók New Yorkból, gondolák Velencéből, szörfösök Mauiról és felukka vitorláshajók a Nílusról: az YKRA új, limitált táskakollekciója a világ egzotikus tájaira repít minket. Mutatjuk a Balázs Viola illusztrációival készült JETSET mini-kollekciót!

Az YKRA-táskák egyre gyakrabban bukkanak fel a világ különböző pontjain, így adott volt, hogy a márka az utazás témáját is feldolgozza valamilyen formában. Új kollekciójukkal a légi közlekedés fénykorát és a mai modern turizmus hajnalát ünneplik.

„A hetvenes években még luxusnak számított repülővel utazni, az átlagember számára csupán álom volt távoli, egzotikus helyekre eljutni. Ebben a korban a jet set kifejezés egy olyan társadalmi csoportot jelölt, amely mégis körbeutazhatta a világot. Egyik nap New Yorkban buliztak, másnap már egy fehér homokos tengerparton pihenték ki fáradalmaikat. Ennek az életstílusnak a romantikáját szerettük volna átadni a JETSET kollekcióval. Mára ez a világ eltűnt, helyét a tömegturizmus vette át. A repülés hétköznapi, klausztrofóbikus élménnyé vált, a turizmusnak ez a formája ugyanakkor nem fenntartható, hiszen kulturális és környezeti hatással van a világra. A kollekcióval visszavágyódunk egy letűnt kor idealizált miliőjébe” – mondta el Lakatos Balázs, az YKRA márka alapítója.

A JETSET táskákon megjelenő, karakteres mintát – amelyet Balázs Viola, a VYF márka designere tervezett – a hetvenes évek jellegzetes utazási plakátjai ihlették. További újdonságnak számít, hogy a márkára jellemző színvilágtól eltérő módon a kollekcióban az élénk tónusokra került hangsúly, az ikonikus YKRA logó is először jelenik meg átszínezett, narancs és rózsaszín formájában.

A kis példányszámú kollekciót még különlegesebbé teszi, hogy nincs benne két egyforma mintájú termék, így ezek a táskák igazi gyűjtői daraboknak számítanak. Fedezzétek fel ti is a JETSET táskákat a márka webshopjában!

YKRA | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Ukrán könyvborítók a 20. századból
east

Ukrán könyvborítók a 20. századból

Világirodalomtól a szovjet politikai propaganda kiadványokig – íme egy Instagram-oldal, amely az egész 20. századon végigvezet bennünket, ukrán könyvek borítóin keresztül. A karantén megannyi kreatív netes projektje közül egy, az ukrajnai Lviv városában élő UX designeré, Lanáé, aki egy szüleinél tett látogatás után döntött úgy, hogy a régi ukrán könyvek borítói
Méz, tiszta forrásból | Droppe Honey
branding

Méz, tiszta forrásból | Droppe Honey

A Droppe Honey egy beteljesült álom története, méghozzá letisztult, ízléses kivitelben. Schumayer Péter gyermekkorának nagy részét méheket is tartó nagymamájának kertjében töltötte, majd két évtizednyi kereskedelmi múltat követően saját márkát indított. Hogyan kerül méz egy arckrémes tégelynek látszó üvegbe, és mi van az akác- és hársmézen túl? Mézek, ahogy még
Az ipari terek szimmetriája
art

Az ipari terek szimmetriája

Alastair Philip Wiper brit fotográfus legújabb albumában olyan helyeket ismerhetünk meg, melyekre hétköznapi ember másképp nehezen juthatna el. A Koppenhágában élő művész kiváló érzékkel mutat meg raktárakat, gyárépületeket, hajógyárakat teljes komplexitásukban. Képeinek segítségével az Adidas, a Boeing, az Európai Űrügynökség és az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) kapui is megnyílnak