Megszépíteni az otthonlétet | Krate

Megszépíteni az otthonlétet | Krate

Télen egyébként nagyobb igényünk van otthon maradni, de most a körülmények is erre kényszerítenek minket. Megkérdeztük hát az egyik legmenőbb designtárgyakkal foglalkozó webshop, a Krate.hu alapítóit arról, hogy mit javasolnak, mivel tehetjük szebbé az otthonlétet?

A Krate hivatalosan idén tavasszal indult el , de alapítói, Nóri és Balázs már évek óta dolgoznak rajta, kisebb-nagyobb szünetekkel. „Már régóta megvolt az alapötlet, de a lakásunk felújítása során kristályosodott ki, hogy pontosan miket szeretnénk árulni. Néhány nagyobb gyártó kiválogatott termékeit, mellettük kisebb szériás, manufakturális darabokkal. Mi alapvetően szeretünk otthon lenni, és sokat hozzátesz a napjainkhoz az, hogy milyen térben vagyunk, milyen tárgyak vesznek körül minket.

A webshop rövid múltja ellenére egész kalandos hónapok állnak Nóriék mögött, melyek jó része karanténban telt. „Nekünk pont egész kényelmes ez a felállás: otthon van a raktárunk, főleg innen dolgozunk és a szebb otthonlétről szól a márkánk. Azt hiszem, mire kikeveredünk ebből, feketeöves otthonlevők leszünk.

És akkor lássuk, feketeöves otthonlevőként” mivel teszi kellemesebbé az otthon töltött időt Nóri és Balázs! Fogadjátok szeretettel Nóri tippjeit:

1. Növények

„Amellett, hogy a növények gondozása szuper elfoglaltság, nagyon jót tesz a lelkemnek is, ha a lakásban több zöld vesz körül. Főleg, amikor a város amúgyis elég szürke és mogorva – már amennyit látok belőle a maszkom és a sapkám közötti szűk résen. Egy növény persze nem pótolja az erdei kirándulásokat, de mégis egy kicsit közelebb hozza a természetet néhány, na jó, sok szobanövény.”

2. Főzés

„Nehezen bírom a monotonitást, az egyforma napokat, ezért folyamatosan keresem a változatosságot. Ezt általában az utazás és a gasztronómia adja meg nekem, de ezekből nem sok jut mostanában, főleg, hogy már az éttermek is bezártak. Ezért sorban elővettem a szakácskönyveimet és elkezdtem új recepteket, alapanyagokat hozzátenni a megszokott rutinételekhez. Egyre több húsmentes napot tartunk, és mindig rácsodálkozom, hogy mennyi lehetőséget tartogatnak a zöldségek. Most például a feketebabos brownie az új felfedezettem.”

3. Rend


Minél nagyobb a bizonytalanság a világban, annál többet jelent az, ha a közvetlen környezetünkben harmóniát tudunk teremteni. Nekünk ezt a rendezett élettér adja meg. Attól függetlenül, hogy kihez milyen lakberendezési stílus áll közel, rengeteget számít, ha megszabadulunk a feleslegtől, rendszerezzük, amink van, és tudatosan választjuk ki, hogy mi kerüljön a lakásba.

+1

„Plusz egy tipp a végén, pedig talán a legfontosabb, amire gyakran emlékeztetnem kell magam: türelem! Nem a vírussal meg a karanténnal, hanem magunkkal szemben. Ha pár napig elegünk van, ha egy hétig hamburgert rendelünk, ha káosz van a gardróbban, hát legyen. Majd lesz máshogy is. Ez nem a világmegváltó dolgok ideje, hanem az apró lépéseké. De akkor sem lesz semmi, ha néha megállunk egy kicsit, vagy hátralépünk kettőt.”

Krate | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Szezontól független, időtlen darabok | Megújult a Manuela márka
east

Szezontól független, időtlen darabok | Megújult a Manuela márka

Kollázsmintás, uniszex ruhakollekció, amelyből már nem csak a gyerekek válogathatják ki maguknak a megfelelő darabot, avagy egyre több újdonságot fedezhetünk fel a Manuela márka háza táján. Maráczy Manuela legutóbbi, Sun Stones kollekciójában még a nagykarimájú kalap, valamint a fodros vászonszoknyák és felsők domináltak. A tervező már akkor beavatott minket abba,
Mesterművek nem csak a cipődön | MoMA x Vans
divat

Mesterművek nem csak a cipődön | MoMA x Vans

A szeptemberben debütált MoMA-Vans lábbelik után most itt vannak az új művészi darabok is! A New York-i Modern Művészeti Múzeum és a Vans folytatja együttműködését, legújabb kollaborációjukban olyan ikonikus művészek alkotásai tűnnek fel, mint Jackson Pollock, Ljubov Popova, Edvard Munch és Faith Ringgold. A népszerű Vans Authentic modelljét Jackson Pollock
Segítő környezetté hekkelt otthonok | Hack care
architecture

Segítő környezetté hekkelt otthonok | Hack care

Nap mint nap körülvesszük magunkat olyan tárgyakkal, amelyek használata számunkra már természetessé vált, azonban bizonyos személyek számára nem biztos, hogy ez pont ugyanilyen egyértelmű. A szingapúri Lien Alapítvány a Lekker Architects építészeti és a Lanzavecchia + Wai Studio tervezői irodával karöltve most megmutatja, hogyan tudunk kisebb-nagyobb módosításokkal biztonságos és kényelmes felhasználói