Szezontól független, időtlen darabok | Megújult a Manuela márka

Szezontól független, időtlen darabok | Megújult a Manuela márka

Kollázsmintás, uniszex ruhakollekció, amelyből már nem csak a gyerekek válogathatják ki maguknak a megfelelő darabot, avagy egyre több újdonságot fedezhetünk fel a Manuela márka háza táján.

Maráczy Manuela legutóbbi, Sun Stones kollekciójában még a nagykarimájú kalap, valamint a fodros vászonszoknyák és felsők domináltak. A tervező már akkor beavatott minket abba, hogy a márka megújítására készül, szeretne szakítani a szezonalitással, bővítené a márka célcsoportját, valamint az alkotási folyamatokat is előtérbe helyezné. Új, GOOSE névre hallgató kollekciója nemcsak egy szokásos őszi-téli kollekció, hanem egy teljes évet átfogó projekt, ami ráadásul nem csak a felnőtt korú nőket, hanem a férfiakat is megszólítja.

„Legutóbbi kollekcióm debütálása után még nem tudtam, hogy férfiruhákkal is bővíteni fogom a repertoárt, csak azt, hogy felnőtt ruhákat is szeretnék az új profilba illeszteni. Ennek ellenére a fő iránycsapás inkább a művészeti alapokon nyugvó, új brand létrehozásán van. Lehet, hogy még nem teljesen egyértelmű mindenki számára, de rajta vagyunk az ügyön, hogy a ruhák mellett ugyanolyan hangsúlyt kapjanak kínálatunkban a művészeti alkotások és a dekorációs termékek is” – mondta el Manuela.

A kollekcióban debütált pólókat, pulóvereket, nadrágot, vízálló kabátot és kalapot a Manuelától megszokott, karakteres kollázsminta teszi különlegessé.

„A GOOSE COLLECTION mintája akkor született meg, amikor a Petőfi Irodalmi Múzeum belső terén dolgoztunk: az általam tervezett tapéta- és párnamintákhoz sok apró részletet kellett kézzel festenem. Így felhalmozódott egy készlettár, amit végül addig alakítgattam, amíg megszületett a végeredmény. A múzeumnak készített munka alatt egy olyan kreatív flow-ba kerültem, hogy nem tudtam leállni – részletezte a tervező.

Fontos kiemelni azt is, hogy a kollekció részeként nemcsak ruhadarabok, hanem különböző kiegészítők is készültek, mint például a GOOSE párnahuzat, vagy a VYF márkával közösen megalkotott GOOSE selyemsál.

„Nagyon fontosnak tartom a kollaborációt más designerekkel, művészekkel vagy brandekkel. Úgy gondolom, hogy mindig izgalmas dolog, ha együtt csinálunk valamit, és ebben a nehéz időszakban jó érezni egymás támogatását. Már régóta vágytam arra, hogy a VYF alapítóival, Violával és Tomival együtt dolgozhassak, és részese legyek én is annak, amit csinálnak – tette hozzá Manuela.

Az újdonságoknak itt még nincs vége, Manuela azt is elmondta, hogy még több kiegészítővel készül, hamarosan legújabb kollaborációja is debütál, amit a SUSU márkával közösen álmodtak meg, ezen kívül pedig illatokban is gondolkodik. Ahogy a tervező is kiemelte, „egy biztos, hogy ruhák lesznek, és még több művészet!

Fotók: Horváth Árpád

Manuela Collage Art | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Nemzetközi távlatok a második design SPEED mentoráltjai előtt
design

Nemzetközi távlatok a második design SPEED mentoráltjai előtt

Elindult a Magyar Divat & Design Ügynökség, valamint az olasz Istituto Europeo di Design második design SPEED mentorprogramja. A programban részt vevő öt hazai formatervező ezúttal olasz és amerikai mentorok, valamint magyar szakértők iránymutatásával sajátíthatja el a márkafejlesztést érintő legfontosabb módszereket és technikákat. A design SPEED elnevezésű mentorprogram három állomására rendhagyó
Férfinak lenni 2020-ban | Kovács Lehel illusztrációi
art

Férfinak lenni 2020-ban | Kovács Lehel illusztrációi

Repedező, idealizált antik szobor – tűéles ábrázolása annak a folyamatnak, amin a sokáig sérthetetlen maszkulin (én)kép keresztülmegy napjainkban. Kovács Lehel a The Guardian magazin témával fogalkozó cikksorozatához készítette, két másik illusztrációval együtt. Amilyen szépek és csodálatra méltók az antik szobrok, annyira el is rontottak évszázadokra valamit… Nehéz tőlük elvonatkoztatni, még
Sokszínű platform a hazai kreatív közösségnek  | ArtHungry
design

Sokszínű platform a hazai kreatív közösségnek | ArtHungry

Idén hatodik alkalommal pályáztak tehetséges hazai alkotók munkáikkal az ArtHungry Díjra. A zsűri már összeállította shortlistjét, az eredményhirdetésre azonban még december 4-ig várnunk kell. Mi addig is az ArtHungry alapítójával, Tábori-Simon Joséval beszélgettünk az oldal születéséről, a hazai kreatív szcéna állapotáról és a jövőbeli tervekről. Interjú! Az ArtHungry a hazai