Merülj el a nyári illatmámorban

Merülj el a nyári illatmámorban

Itt a Novellista nyári kollekciója, amely nem nélkülözi  a szókimondó illatokat és zavarba ejtő történeteket.
Egy niche illatmárka, amely inspirációját ismert irodalmi művek történeteiből, témájából, helyszíneiből és atmoszférájából meríti: ismerd meg a Novellistát!


Minden egyes parfümkompozíció egy megismételhetetlen, olfaktorikus történetet mesél el, amely jó érzékkel ragadja meg az érzéseket és hangulatokat. A Novellista márka mögött parfümszakértők, professzionális művészek, az irodalomért lelkesedők és a szépséget szeretők független nemzetközi csapata áll. Az illatok hosszantartó luxusélményét a bennük található csúcsminőségű összetevők és parfümös olajak magas koncentrációja biztosítja.

Idén nyárra pedig 3 igazán egyedi parfümkülönlegességgel (Summer Flare, Citrus Affair, Unique Wood) rukkoltak elő, amelyek illatukkal és történetükkel mind a szívet, az agyat és a szaglószerveket is elcsábítják. Nézzük is meg őket illatról illatra, sztoriról sztorira!

Summer Flare

Az illat ihletője: Daisy Miller
Daisy Miller története az amerikai író, Henry James elbeszélésében a világirodalom klasszikusai közé tartozik, és ezért is inspirálta a NOVELLISTA SUMMER FLARE illatát. A fiatal, naiv Daisy története, aki amerikaiként Európában nyaral, többek között a Genfi-tó szépséges partján és Rómában játszódik. Mindez a szépség tükröződik a lenyűgöző illatkompozícióban is. A SUMMER FLARE illata úgy ragad magával, mint a tragikus és komikus elemeket is tartalmazó történet, amely az ártatlanság, a szerelem, a tisztelet, a hírnév és a kultúrák találkozásának témáit boncolgatja.

Ha bármikor a nyár boldog, önfeledt atmoszférája után vágyakoznál, ezzel az illattal ezt minden pillanatban újraélheted. Hiszen frissítő, mint a nyári szellő, és ámulatba ejt, mint a szikrázó vízfelszín, amikor visszatükrözi a nap sugarait.

Az illat összetétele
Az energiával teli grépfrút és a mentás tónusok kezdeti összefonódása a forró nyári napok frissítő szellőjére emlékeztetnek, amelyet a görögdinnye és az őszibarack kellemes illata egészít ki. Erejüket a jázmin és a nyári virágok kakofóniája is kiegészíti egy csipetnyi rózsaborssal. A teljes kompozíciót bársonyos cédrusfa, édes vanília és leheletnyi fehér pézsma emelik tökéletes szintre.

Citrus Affair

Az illat ihletője: Wilhelm Meister tanulóévei  
A parfümöt a Mignon című vers ihlette, amely Goethe Wilhelm Meister tanulóévei című regényében szerepel. Mignon egy fiatal olasz lány, és alakja a teljes történeten végigvonul. Cirkuszi csepűrágók csoportjával érkezik, és fontos szerepet játszik Wilhelm életében is. Mignon elragadó versekben emlékezik vissza Itáliára, amelyek a mai napig számos művészt és parfümőrt ihletnek meg.

Pont ettől olyan felejthetetlen, mint az olaszországi Amalfi-parton tett séták. A kompozíció elrepít oda, ahol a citromfák csodás illatot árasztanak és arany-narancs színben ragyognak a mély ködben. Úgy frissít fel és simogat, mint az azúrkék tenger felett ágaskodó sziklákon lengedező szellők.

Az illat összetétele
Már a fejillatban elvarázsol a friss gyömbér és a citrom kettőse, amelyet merészen egészít ki a grépfrút játékos, optimista illata. Fokozatosan felbukkannak a citrom- és mandarinvirág különlegesen lágy jegyei is, amelyek jázmin és rózsa érintésével keverednek. A friss illat lassan szikrázó, pézsmás tónusokat is mutat, mellette világos szantálfával és melengető ámbrával.

Unique Wood

Az illat ihletője: The Boy in the Bush
A parfüm illatát Nyugat-Ausztrália vad bozótosai, a fizikai és lelki értelemben vett asszertivitás és a férfivá érés ihlette. Gazdag, fás kompozíciója a valódi, érintetlen természet különleges szépségét képezi le. Mindegyikünkben ott rejtőzik a merész, modernkori hős, ezért ez az illat, amelyet D. H. Lawrence és M. L. Skinner The Boy in the Bush című műve ihletett, garantáltan téged is magával ragad.

Hiszen ezt az illatot azoknak alkották, akiknek a szótárából hiányzik a félelem. Összeállítása nem hagy kétséget afelől, hogy viselője csupa legyőzhetetlen erő és bátorság.

Az illat összetétele
A rózsabors, a pelargónia és egy leheletnyi aromás levendula kezdeti kompozíciója azt az egyedülálló érzést kelti, mint amikor a szélbe tartod az arcodat. Utánuk hamarosan a feketebors és a szecsuáni bors jegyei ismerhetők fel, amelyeket a vad természetet idéző ibolyavirágok tesznek teljessé. A felejthetetlen élményt végül a tonkabab, az ámbrafa és a vanília melengető jegyei fokozzák a tökéletességig.

Összességében kijelenthetjük, hogy a Novellista nyári illathármasa minden ízlésnek és elképzelésnek képes eleget tenni, sőt még túl is szárnyalhatja őket. Hiszen pont azokat az élményeket, érzéseket és illatjegyeket ötvözik, amelyekre mindannyian vágyunk egy kicsit, még ha sokszor ezek a gondolatok, vágyak kimondatlanul is maradnak.

továbbiak
A valóság és a képzelet valószerű ölelésében
design

A valóság és a képzelet valószerű ölelésében

Legyen szó sámliról, tükörről vagy térről, mindig keresi a módját, hogy szembemenjen a „jó” tervezés megalapozott alapelveivel. Burjánzó, óriás korallokra emlékeztető alkotásai megkérdőjelezik a természet, a külvilág és az emberi test határvonalait - az experimental designer titka elsősorban az anyagismeretben gyökerezik, kísérleti tervező munkája annak folyamatos feltárása, hogy az emberek
Az üveg a high-tech anyagok korában is aktuális | A cseh üvegjelenség
business

Az üveg a high-tech anyagok korában is aktuális | A cseh üvegjelenség

A világítótestek gyártása az egyik legerősebb szegmens a cseh üvegpiacon, aminek egyik megkerülhetetlen szereplője a Bomma üveggyár is. A progresszív márka monumentális, szoborszerű tárgyai és fényinstallációi jellegzetes hangulattal töltik meg a tereket. Az általuk képviselt minimalista, mégis bátor esztétikát a nemzetközi építészek és belsőépítészek is nagyra értékelik. De milyen jövő
Könyv+borítók | Szerb Antal: Utas és holdvilág
design

Könyv+borítók | Szerb Antal: Utas és holdvilág

Az Utas és holdvilág című regényben egy házaspár Olaszországba utazik – a férj azonban elszökik a nászútjukról... Most megmutatjuk, hogy a számos nyelvre lefordított mű milyen borítókkal jelent meg különböző országokban! Szerb Antal (1901–1945) az egyik legnépszerűbb magyar író, akinek irodalomtörténeti és műfordítói munkássága is jelentős. Magyar-német szakra járt, de