Miért éppen egy szexshop ne lenne szexi? | Contact Sports

Miért éppen egy szexshop ne lenne szexi? | Contact Sports

Neonfények, kopottas függönyök és poszterek, latex fehérneműk és kiegészítők. Nagyjából ez a kép jelenhet meg bárki szemei előtt, amennyiben egy szexshop kerül szóba. Ha mindezt összefoglaljuk, akkor talán a zavarba ejtő a legjobb jelző, amit használhatunk – a világ legtermészetesebb, és többség által leginkább kedvelt tevékenységére. Éppen emiatt az ellentmondás miatt döntött úgy Justin és Chelsea Kerzner, a New York-i Sohoban található Contact Sports két tulajdonosa, hogy felnőtteknek szóló üzletüket teljesen más brandépítés és design mentén nyitják meg. Éppen azért, hogy maga az üzlet is olyan legyen, mint maga a szex: szórakoztató.


Kérdés, ha a fent említetteket elvetjük, mégis mi marad a témában, aminek nyomán el kellene indulni egy merőben új megközelítéshez? Nos, a két tulajdonos úgy gondolta, hogy a sport az, amihez a szexuális együttlét leginkább hasonlítható, hiszen szintén mozgással jár, a testek érintkezésével, ráadásul hasonló mennyiségben termel boldogsághormonokat.

Ennek köszönhetően született meg az ötlet, hogy egy hetvenes évekbeli öltöző adja a koncepció alapját. Az üzlet falain egyaránt visszaköszönnek a sporttörténet ikonikus alakjai és eseményei, emellett egy egész falat friss vörös rózsák terítenek be, amiket bárki megvásárolhat, aki szeretné partnere vagy akár saját érzéki vágyait egy ilyen romantikus gesztussal felébreszteni.

A gondosan kiválasztott és egyedileg terveztetett bútorok mellett a megvásárolható termékek is hosszas kutatómunka után kerültek a polcokra. A csapat több tízezer terméket tanulmányozott, majd kiválasztotta azokat, amelyek brandje, arculata és víziója mind-mind illeszkedik a Contact Sports koncepciójába.

A manhattani üzletnyitást az a tény is motiválta, hogy a Covid-járvány során világszerte megnőtt a kereslet a szexuális segédeszközök és kellékek iránt, ezt követően pedig egyre több márka kezdte átírni az ezt körbevevő narratívát. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy például a Sephora az online felülete mellett már üzleteiben és elérhetővé tette a Maude újhullámos termékeit, vagy például a különösen Amerikában népszerű, Gwyneth Paltrow által alapított Goop életmódmárka nemrég indította el a Goop Sex nevű platformot, amely célja a szexről és a szexualitásról szóló mélyebb beszélgetések ösztönzése. Hasonló törekvései vannak egyébként a Contact Sportsnak is, hiszen amellett, hogy prémium márkák termékeit kínálják, a terveik között szerepel, hogy edukatív szerepben lépjenek fel és közösséget építsenek. Ennek érdekében ugyanúgy terveznek előadásokat és beszélgetéseket, mint rapidrandikat vagy éppen sportesemények vetítését.


Contact Sports | Web | Instagram

Fotók: Contact Sports

Forrás: BOF, MR

továbbiak
Papírmentes íróasztal: jegyzetelj az Overture billentyűzettel!
design

Papírmentes íróasztal: jegyzetelj az Overture billentyűzettel!

Jeong Woo Kim elegáns Overture billentyűzetével végre búcsút inthetünk az íróasztalon felhalmozódó végtelen papírhalmoknak. Teljesen természetes, hogy amennyiben hirtelen fel kell írnunk valamit, akkor egy közelben lévő papírdarab után nyúlunk. Mindez azonban rendetlen környezetet, porosodó, majd egy idő után a szemeteskosárban landoló papírdarabokat eredményez. Ugyanakkor sokaknak szüksége van egy analóg
Ilyen is lehet egy gyermekklinika – a Mana Design harmonikus enteriőrt varázsolt a lengyel Nord Clinicnek
design

Ilyen is lehet egy gyermekklinika – a Mana Design harmonikus enteriőrt varázsolt a lengyel Nord Clinicnek

A tudatosan kiépített, ízléses belsőépítészeti koncepciók manapság már nem csak az enteriőrdesign magazinokban köszönnek vissza, ugyanis az igényes otthonok trendje lassacskán begyűrűzik a közintézményekbe. A Mana Designnak köszönhetően a gdański Nord Clinicben is igazán otthon érezhetik magukat a látogatók, hiszen a csempékre ragasztott Mickey egér figurák helyett egy békés, gyerekekkel
Tíz lenyűgöző projekt a Hello Wood elmúlt 10 évéből
design

Tíz lenyűgöző projekt a Hello Wood elmúlt 10 évéből

Három év szünet után idén júliusban visszatér a több mint tíz éve létező Hello Wood nyári iskola és fesztivál. Ebből a különleges alkalomból 10 figyelemre méltó projektet választottunk ki, hogy bepillantást nyújtsunk az esemény hosszú és lenyűgöző történetébe. Innováció, társadalmi felelősségvállalás, fenntartható anyagok, környezetbarát és társadalmilag releváns épületek, valamint nagyszerű