Miniatűr szobrok posztmodern formában | tetri.objects

Miniatűr szobrok posztmodern formában | tetri.objects

Szoborszerű, dekoratív tárgykollekció, amely a posztmodern építészeti formákat idézi meg: ismerjétek meg az osztrák származású Selina Kanner alkotásait, amelyeket a tetri.objects márkanév alatt készít!

Selina Kanner üzleti szakon tanult Párizsban és Berlinben, de később úgy döntött, inkább építészeti vagy belsőépítészeti vonalon szeretne fejlődni. Két évvel ezelőtt kezdett tárgyaival kísérletezni, amelyre azóta is szerelemprojektként tekint. Egy Otto Wagner munkásságát feldolgozó kiállítás hatására döntött úgy, hogy szeretné egyesíteni a posztmodern design és építészet, illetve a 3D-nyomtatás iránti érdeklődését és létrehozza különleges tárgykollekcióját.

A tetri.objects nevet viselő, szoborszerű alkotások többféle anyag felhasználásával készülnek és különféle színkombinációkból tudunk válogatni.

„Az utóbbi időben nem is a forma-, hanem az anyagkísérletek érdekeltek inkább, az, hogy mindegyik tárgy más érzetet keltsen. Kipróbáltam már például a betont és az alumíniumot, de a legújabb kedvencem a gyanta: nagyon tetszik a műgyanta átlátszó, üvegszerű hatása. Hosszú távon érdekel még a fenntarthatóbb anyagokkal való kísérletezés is, de mivel minden darab kézzel készül, ezért nem minden anyag alkalmas a tetri-tárgyak megalkotásához” – mondta el Selina.

A tetri.objects-tárgyak nemcsak vizuális megjelenésükkel, hanem illatukkal is kényeztethetnek minket, néhány közülük ugyanis levendula és ciprus aromával is elérhető.

Ha ti is szeretnétek otthonotokat feldobni tetri.objects tárgykollekcióval, nézzetek szét a márka webshopjában. A tervek szerint hamarosan már nemcsak dekorációs tárgyak, hanem gyertya és szappan formájában is beszerezhetjük őket. Mi már nagyon várjuk!

Fotók: Varga Marietta

tetri.objects | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Építészek, akik mutatják az irányt | Pyxis Nautica interjú
east

Építészek, akik mutatják az irányt | Pyxis Nautica interjú

Budapesten számos irodaház fűződik a nevükhöz (2019-ben az Év Irodája versenyen ők nyerték el az Év Belsőépítész Cége díjat), portfóliójukban azonban vidéki nyaralókat is szép számmal találunk. A Pyxis Nautica [https://www.pyxisnautica.hu/main] tevékenységéről az iroda egyik alapítójával, Monori Lászlóval beszélgettünk. Hogyan alakult meg a Pyxis Nautica és
A rakétamászókától a Wichmann kocsmáig | Itt vannak az új HYPE plakátok!
art

A rakétamászókától a Wichmann kocsmáig | Itt vannak az új HYPE plakátok!

A régi idők játszótereiről ismert cica- és rakétamászóka, az M3-as metrómegállók színes csempéi és ülőbútorai valamint az 1980-as évek budapesti autótérképe is megelevenedik a HYPEANDHYPER egyedi plakátjain. Az izgalmas printeket olyan kreatív városimádók mutatják be, mint Tomcsányi Dóri divattervező, Vincze Miklós újságíró, a népszerű grofjardanhazy Insta-profil szerkesztője, vagy Trellay Levente,
Designkabin elérhető áron | Itt a Hello Wood Kabinka!
architecture

Designkabin elérhető áron | Itt a Hello Wood Kabinka!

A szupermenő Workstation-kabin után itt a Hello Wood újabb üdvöskéje, a Kabinka. A falusi építészeti örökségéből merítő kompakt kisházat akár lapra szerelve is kérhetjük, ha elég bátrak vagyunk. A hazánkban pár éve berobbant „tiny house”, azaz kisház-mozgalom a tudatosabban élő és építő emberek táborát tömöríti. Egyre többen vannak a természetközeli