fbpx
Nyomj Entert

Modern és történelmi elemek keverednek ebben a rigai butikhotelben

Riga szecessziós építészetéről ismert, csendes negyedében található az A22 butikhotel, amelynek koncepciója a hely építészeti örökségéből és annak történelméből merít inspirációt. A szálloda ugyanis egy huszadik század eleji épületben kapott helyet, amely az 1930-as években az Egyesült Államok lettországi nagykövetségének adott otthont. Mindezekből kiindulva a CBP Design belsőépítészeti stúdió kifinomult módon ötvözte a modern megoldásokat a szecessziós elemekkel, miközben feltűnő, mégis barátságos környezetet hozott létre.

Az A22 butikhotel húsz személy számára alkalmas szobákkal és lakosztállyal, valamint egy negyven férőhelyes fine dining étteremmel és koktélbárral várja vendégeit. Utóbbi kettő a John és Jackie elnevezést kapták, annak emlékére, hogy 1939-ben John F. Kennedy ebben az épületben szállt meg. A szállodában továbbá egy edzőterem, egy spa és rendezvényterem is helyet kapott.

Az épület sötét tónusai és sárgaréz ablakkeretei finoman egészítik ki annak zöld, parkos környezetét. Az A22 enteriőrjét továbbá a modern és történelmi elemek lágy keveredése teszi jellegzetessé: a szecessziós építészeti örökség a restaurált mennyezeten és fali díszléceken köszön vissza, amelyek modern, íves bútorokkal társulnak. A sötét árnyalatok, a különböző textúrák és az olyan nemes anyagok, mint a márvány, a sárgaréz és a fa, a tereknek nyugodt hangulatot kölcsönöznek.

Fotók: Marks Litvjakovs

CBP Design | Web | Instagram

Forrás: Yatzer

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük