Modern templomok | TOP 5

Modern templomok | TOP 5

Hogyan lehet megőrizni a templomok aktualitását egy technológia- és információközpontú világban? Talán erre a kérdésre keresték a választ azok az építészek, akik megalkották mai válogatásunk toplistás épületeit. Kelet-Európa öt olyan modern szentélyébe kalauzolunk el titeket, ahol a külvilág zaja elvész és a nyugalom felerősödik.

Beatified Restituta | Brno, Csehország

Az Atelier Štěpán építész által tervezett modern templom kivitelezési munkái tavaly fejeződtek be. A Beatified Restituta minimalista épülete tökéletesen illeszkedik a lakótelepi környezetbe, miközben a különleges belső tér lehetőséget ad a meditációra és az átszellemülésre. A dóm fő megvilágítását szivárványszínű panorámaablakok adják, így az egyes napszakokban eltérő fényben tündököl a templom, igazán transzcendens élményt nyújtva a látogatóknak.

Fotók: BoysPlayNice (archdaily.com)

Szent II. János Pál pápa templom | Páty, Magyarország

Pátyon járva mindenképp látogassatok el a Robert Gutowski által megálmodott és kivitelezett templomba! Szakítva a hagyományos templomi alaprajzokkal az oltár közel helyezkedik el a padokhoz, így a liturgiák még személyesebb és bensőségesebb módon tudnak zajlani.

Fotók: Bujnovszky Tamás

Karmeliták temploma | Snagov, Románia

A Snagovban található Karmelita templom ékes példája a hagyományőrzés modern formájának: miközben a restauráció a legmodernebb technológiák alkalmazásával történt, anyaghasználatban és fő motívumaiban a templom megőrizte eredeti identitását.

Fotók: Viorel Plesca

Luther Márton templom | Hainburg, Ausztria

Listánk talán legmerészebb építészeti formavilágával ez a kisvárosi imaház rendelkezik. A hainburgi Luther Márton templom egyedi kialakítású ablakai és plafonelemei garantálják a folyamatos fényárban úszó teret ima közben.

Fotók: Duccio Malagamba

Don Bosco templom | Maribor, Szlovénia

Listánk ötödik helyezettje a szlovéniai Don Bosco templom. A teljesen minimalista megközelítés elsőre talán ridegnek hathat, azonban a csupasz falak és a puritán berendezés mind jó célt szolgálnak: zavaró külsőségek nélkül közelebb kerülni a lényeghez és átadni magunkat az imának.

Fotók: Miran Kambic

Beatified Restituta | Web
Szent II. János Pál pápa templom | Web
Karmeliták temploma | Web
Luther Márton templom | Web
Don Bosco templom | Web

továbbiak
Húscsomagolás-terveken a reneszánsz művészet remekei
branding

Húscsomagolás-terveken a reneszánsz művészet remekei

Olasz mesterek kerültek a fókuszba egy prémium húscsemegéket kínáló márka csomagolásán: az alkotó Dmitrij Kultigin orosz tervezőgrafikus. A boltok polcai a vásárlóval történő interakció fontos színterei, épp ezért a csomagolás kialakításának kiindulópontját a fogyasztó számára legérthetőbb metafora megtalálása jelentette. A húscsemegék a reneszánsz művészet remekeinevel való társítása jól kifejezi a
A legjobb cipőmárkák Kelet-Európából | TOP 5
design

A legjobb cipőmárkák Kelet-Európából | TOP 5

Ott vannak életünk fontos pillanataiban, hű társaink rövid és hosszú utainkon, sokak szerint megjelenésünk legfontosabb kiegészítői. Cipőrajongók, figyelem, mert mai válogatásunk főszereplői ők lesznek! Olyan márkákat mutaunk be Kelet-Európából, amikre érdemes figyelni, mert nemcsak az esztétikára fókuszálnak, de a tudatos és minőségi gyártás folyamatára is. te.shoes | Kijev, Ukrajna A
PosterLad alkotásai az Ykra új táskáin
east

PosterLad alkotásai az Ykra új táskáin

Új, limitált kollekciót mutat be az Ykra! Ezúttal a cseh Vratislav Pecka, azaz PosterLad alkotásait viselhetjük magunkon. Mutatjuk! Vratislav munkáival már korábban is találkozhattatok a HYPEANDHYPER hasábjain. A cseh tervezőgrafikus 2016 októberében döntött úgy, hogy elindítja saját, PosterLad névre hallgató projektjét, amelyben naponta oszt meg egy-egy plakátgrafikát – ezek a plakátok