fbpx
Nyomj Entert

Nappal iroda, éjszakánként hálószoba

Ennek a Helsinki külvárosában található szállodának a terei éjszaka hálószobaként, nappal pedig irodaként működnek.

Sokak számára a szállodai szobák egzotikus utazások, nyaralások, vagy akár egy hosszú üzleti megbeszélés utáni pihenést jelentik. Manapság azonban egy hotelszobában eltöltött idő nemcsak a kikapcsolódást, hanem a hatékony munkavégzést is szolgálja. Reagálva a koronavírus okozta nehézségekre a szállodaipar területén egyre inkább megfigyelhető az a trend, hogy a szállóhelyek olyan munkavégzési lehetőségeket kínálnak, ahol az otthoni zavaró körülmények és különösebb aggodalmak nélkül tudunk dolgozni. Ilyen a VALO Hotel & Work szálloda is, aminek kiemelt célja, hogy egyszerre nyújtson megoldást a távolról dolgozók és digitális nomádok, valamint a hagyományosabb szállodai vendégek számára is.

A koncepciót Minna Hurme, a szálloda designvezetője, valamint az irodatervezésre specializálódott Workplace Oy, a Fyra belsőépítészeti stúdió és az SSA építőipari cég közösen álmodta meg. Olyan vendégszobákat alakítottak ki, amelyek tipikus szállodai szobákból könnyedén több ember számára is alkalmas irodatérré alakíthatók: így a vendégek nagyobb valószínűséggel fogják használni az egyes tereket a nap huszonnégy órájában. „Ahelyett, hogy egy szálloda nappal, valamint egy iroda éjszaka és hétvégén üresen állna, a VALO a két funkciót egy térben egyesíti” – mondta a szálloda csapata.

A tizennyolcezer négyzetméteres épületben négyszázhuszonkét multifunkcionális szoba található, amelyek mérete tizenkét és huszonkilenc négyzetméter között változik. Annak érdekében, hogy a koncepció működőképes legyen, a helyiségek könnyedén átalakíthatók, nemcsak a használat, de a tisztítási folyamat során is. Így a tervezők egy sor rugalmas, moduláris berendezési tárgyat alkottak meg: az ágyak és az íróasztalok egy digitális platformhoz kapcsolódnak, amelyek egy alkalmazással működtetett mechanikus rendszernek köszönhetően lehajthatók, valamint a kanapékat is gond nélkül el lehet rejteni. A világítás és a hőmérséklet is különböző üzemmódok mentén szabályozható, hogy a kényelmet és a funkcionalitást is szolgálják. „Az eredmény egy olyan tér, amely vizuálisan se nem szálloda, se nem iroda, hanem valami teljesen új” – emelte ki a VALO.

Szerencsére nem kell túl messzire mennünk, hogy hasonló élményben részesüljünk: Budapesten is több szálloda beállt már az irodahotelek sorába. Ilyen például a Hotel Rum története is, amiről korábban már beszámoltunk a Hype&Hyper hasábjain.

Forrás: Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük