Hotelekből home office | Amszterdami válasz a krízisre

Hotelekből home office | Amszterdami válasz a krízisre

A vendéglátó- és szállodaipar kiemelten nehéz helyzetbe került a világjárvány hatására. Két amszterdami hotel azonban sikeresnek tűnő rebranding stratégiával próbál életben maradni: szobáikat most privát munkaterekké alakítva kínálják a szomszédoktól, vagy a gyerekektől menekülni vágyó munkavállalóknak.

Csak Amszterdamban a covid-19 járvány kitörése, és az azt követő intézkedések hatására 200 hotelnek kellett bezárnia. Ebben a helyzetben szerencsés kivételnek számít a Zoku, ami hosszú távú kiadással is foglalkozik, így a közeli, bezárásra kényszerülő hotelek szállóvendégei közül is be tudott fogadni néhányat. A home office és a co-working fogalmak pedig amúgy sem voltak ismeretlenek a számukra – bár utóbbi nyilvánvaló okokból jelenleg nem opció (a hotel közös tereit bezárták), előbbire még plusz lehetőségeket is teremtettek: Private WorkLoft címen napi 50 euróért kínálják szobáikat azok számára, akik nyugodt körülmények között szeretnének dolgozni, betartva a social distancing elveit. A napidíj magában foglal egy ebédet, szupergyors Wi-Fi-t és a hozzáférést egy office box-hoz, amiben mindenféle hasznos irodai eszközt találnak a náluk dolgozók.

A Zoku egyik loft tere.

Hasonló túlélési stratégiát dolgozott ki a Hotel V is. Munkaidőben, azaz reggel 9 és délután 5 óra között adják ki szobáikat egy-egy főnek, olyanoknak, akik szívesebben dolgoznak az ő szobáikból, mint a saját otthonukból. A szintén 50 eurós napidíjba itt is beletartozik a közvetlen érintkezést nem igénylő szobaszerviz, és egy pici felárért éjszakára is maradhatnak azok, akiket nem várnak otthon a gyerekek.

Szoba a Hotel V-ben

Ez egy remek példa arra, hogyan hasznosítsuk a kiadatlan szobáinkat, hogy újragondoljuk az üzleti modelljeinket, és egyúttal alkalmazkodjunk a megváltozott körülményekhez – fogalmazott Hans Meyer, a Zoku társalapítója. Hozzátette, hogy ez a konstrukció eddig olyan sikeresnek bizonyul, hogy elképzelhető, a járvány után is megtartják.

Beszámolónk a FRAME cikke alapján készült.

továbbiak
Lakatos Tibor | Három centiméter per óra
east

Lakatos Tibor | Három centiméter per óra

Három centiméter per óra, egyenlő 2 méter, 3 nap alatt. Az elég sok hó. Varázslatos téli naplemente a Magas-Tátrában. > „Három óra mászás után érkeztünk meg erre a csodás helyre. A felhők eltűntek, és egy varázslatos naplemente látványa tárult elénk. Egészen idáig el sem tudtam képzelni, hogy a Magas-Tátra ennyire gyönyörű
CSŐ! | Megújult a FÜRDŐ neon
design

CSŐ! | Megújult a FÜRDŐ neon

Patkós Luca CSŐ! projektje, amelynek fő célja, megmenteni és megőrizni a budapesti neonokat az utókornak, nemrég új szakaszba lépett: a plakátvásárlásoknak köszönhetően elkészült az első felújított és mára újra fénylő felirat, a Kürt utca 4-es szám alatt található FÜRDŐ. A CSŐ! [https://budapestneon.hu/] tavaly év végén Hallgas Mihály neonrestaurátorral,
#Staythefuckhome | Online bár nyílt Szentpéterváron
community

#Staythefuckhome | Online bár nyílt Szentpéterváron

Szentpéterváron nyílt meg az első kizárólag online elérhető bár, ami az extrovertáltabb izoláltaknak ad lehetőséget egy hideg sör jó társaságban való elfogyasztására. Vagy csak simán arra, hogy társaságban lehessünk. Egy orosz kreatív ügynökség, a Shishki Collectiv [https://ru.shishki.co/]e hozta létre a Stay the Fuck Home bar [https: