Hotelszobák home office-üzemmódban | Hotel Rum, Budapest

Hotelszobák home office-üzemmódban | Hotel Rum, Budapest

A szállodaipar azok közé az ágazatok közé tartozik, melyeket különösen érzékenyen érintett a covid okozta válság. A kilátástalanság helyett azonban szerencsére sokan inkább a lehetőséget látták meg a helyzetben: így a budapesti Hotel Rum is, ahol többek között home office-ként hasznosítják újra a csodás tereket.

A Királyi Pál utcában található Hotel Rum már nyitásakor, 2016-ban is újítónak számított. A tulajdonosok a szállodával azokat az élményeket szerették volna formába önteni és továbbadni, melyeket ők éltek át azokban a külföldi szállodákban, amiket szeretnek. Ez a személyesség, valamint a New York-i, londoni és párizsi inspirációk tették egyedivé a Hotel Rumot – na és persze az alsó szintén nyitott fine dining étterem, a Salt, valamint a tetőtéri étterem és bár, a Toprum.

Egészen 2020 márciusáig minden a legnagyobb rendben ment: a történelmi belvárosra panorámás Toprum a külföldi és a hazai vendégek körében is töretlenül népszerű volt, a hotelbe pedig főleg amerikai, brit és nyugat-európai vendégek érkeztek – azaz pont azokból az országokból alakult ki a törzsközönség, ahonnan a fő inspirációkat merítették az alapítók. Aztán beütött a covid.

Mint minden szállodát, minket is ugyanolyan sokként érintett a járvány első hulláma, egyik napról a másikra kellett bezárnunk. Ez június 17-ig tartott, amíg újra nem engedélyezte az állam a turisták beutazását. Mi az elsők között nyitottunk újra. Szerencsére, mivel kis személyzettel dolgozunk, majdnem mindenki meg is tudta tartani az állását” – meséli Kiss Roxána, a szálloda igazgatója . „A karantén alatt folyamatosan ment a csapaton belül az ötletelés, hogy hogyan fogunk újraindulni. Feltételeztük, hogy kevés turista lesz, akikért majd harcolni kell. Végül a nyári időszak jól alakult, sok vendégünk volt, főleg németek és osztrákok, és már láttuk is a fényt az alagút végén. Aztán szeptemberben ismét hidegzuhanyként ért minket a határzár, egy-két hét alatt ismét kiürült a ház. Ekkor újra összeült a csapat, hogy kitaláljuk, hogyan tovább, kiket tudunk így megszólítani.”

„Azon kezdtünk gondolkozni, hogyan lehetne ebben a helyzetben kihasználni a házat” – kapcsolódik be Kormos Dalma, a ház marketingvezetője.

Hiszen óriási luxus, hogy itt van a belvárosban ez az épület, és nem szeretnénk, hogy üresen álljon. Csináljunk valami olyat, amit az itt élők is tudnak élvezni!”

A nyár folyamán már megvalósult egy olyan program, ami kicsit eltér a hagyományos szállodai funkciótól. A Hotel Rum a szintén budapesti Lumas Galériával közösen kiállítást szervezett a hotel tereibe, mely a Travel Spektiv címet kapta. Az utazáshoz kapcsolódó műalkotásokkal szintén az utazás hiányának fájó érzését szerették volna enyhíteni.

„Az ötletelés során elsősorban magunkból indultunk ki: mi szerencsések vagyunk, mert be tudunk járni dolgozni, de azt gondoljuk, sokaknak, akik home office-ra kényszerültek, hiányzik az a fajta munkaélmény,  amikor az ember felöltözik és bemegy dolgozni” – folytatja Roxi.  A hotelszobában történő munkavégzés azoknak is opció lehet, akik a járvány miatt a közösségi irodákban sem érzik biztonságban magukat. Mindehhez hozzátartozik még a szállodában töltött idő élménye is, ami szintén személyes ihletettségből fakad. „Ne felejtsük el, hogy nem utaztunk már egy jó ideje, és hiányzik, hogy átéljük, milyen megérkezni egy szállodába, ahol köszöntenek, kicsit turistának érzed magad. Nem gondoljuk, hogy ezt pótolni tudnánk, de legalább egy kis szeletét nálunk most a hétköznapokban is át tudják élni az emberek.”

A Rum Office csomag a hétköznapokra vonatkozik és napi, heti vagy havi rendszerességgel vehető igénybe. A naponta takarított, fertőtlenített szobák kávéval és teával felszereltek, de a vendégek – vagyis a dolgozók – a szobaszervizt is élvezhetik. Emellett 10 % kedvezményt kapnak a hotel tetején található Toprum étterembe. A napi teendőket igazi felüdülés egy budapesti panorámás helyen elfogyasztott ebéddel megszakítani, de az étterem üzleti megbeszélésekre is tökéletesen alkalmas – így egy kis közösségi élmény is csempészhető a home office struktúrájába. Sőt, a havi csomag magában foglal két éjszakát is, így ha elhúzódik a munka, a hotelben pihenhetjük ki magunkat.

A home office-csomag és a már említett kiállítás mellett a Hotel Rum több kreatív megoldással is felkészült a járványidőszakra. „Egyéjszakás kaland“ nevű, egy Salt-vacsorát és egy, a Hotel Rumban eltöltött éjszakát tartalmazó csomagjuk már egy ideje dübörög, nemcsak a vidékről érkezők, hanem akár a városban, sőt, a szomszédos utcában lakók körében is. „Tapasztalatból mondom, hogy egy több órás Salt-vacsora után nagyon nehéz visszatérni a valóságba. Ezért nagyon praktikus, hogy csak fel kell sétálni pár emeletet, hétvégén pedig akár egy brunch-csal is összeköthető az élmény” – fogalmaz Dalma.  A magyar közönség mellett azért a külföldiekről sem mondtak le teljesen a Hotel Rumban. Business csomagjuk egész évben elérhető azok számára, akik üzleti célból utaznak az országba – az így érkezők lényegesen kevesebb korlátozással léphetik át a határt.

A nehéz helyzet tehát nem keserítette el a Hotel Rum csapatát: Roxi viccesen úgy fogalmaz, félnek is attól, milyen lesz, ha véget ér ez a bizarr időszak, és vissza kell majd rázódni a normális kerékvágásba. Hiszen ha más nem is, legalább a kreativitásuk szárnyalhat ezekben a hónapokban. Persze addig is tárt kapukkal és a biztonságos időtöltéshez szükséges intézkedésekkel várják a vendégeket, valamint izgalmas programokkal készülnek még az idei év hátralevő részére is.

Hotel Rum | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Több száz játék egy eszközben
design

Több száz játék egy eszközben

Ez most nem valami kapós reklámszöveg, hanem tény. A GEMJI, melyre húsz óra alatt sikerült összegyűjteni a szükséges támogatást a Kickstarteren, nem csak egy többfunkciós játék. Szöveg: Szolomayer Márk A GEMJI-t leírni a legpontosabban talán úgy lehet, ha játékrendszernek hívjuk. Mondhatnánk, hogy egy pakli kártyát látunk, de ennél sokkal többről
Highlights of Hungary 2020 | Törőcsik Franciska
community

Highlights of Hungary 2020 | Törőcsik Franciska

Szeptember végén elstartolt a 2020-as Highlights of Hungary – a csapat már gőzerővel dolgozik azon, hogy idén is az év legkiválóbb ötvenöt magyar kreatív teljesítményét vonultassák fel a nagyközönség előtt. Mostantól hétről hétre újabb Highlights-nagykövetet mutatunk majd be itt, a HYPEANDHYPER-en. Ezúttal Törőcsik Franciska Bujtor István-díjas színművészt, aki idén már másodszorra
„Mintha naplót olvasnék” | Balázs Viola
divat

„Mintha naplót olvasnék” | Balázs Viola

Egybefüggő, de mégis szokatlan térhasználat és perspektívák pasztell vagy harsány színekkel keveredve. Ha jártasak vagytok az ikonikus magyar márkák mintavilágában, biztosan ismerősek ezek a néha precíz, néha humoros, őszinte vagy koncepciózus, karakteres alkotások. Balázs Viola textiltervezővel, a VYF márka társalapítójával beszélgettünk. Leginkább magyar tervezőknek és divatmárkáknak készítesz különböző textilmintákat. Mikor