Rendhagyó módon tér vissza a Budapest Central European Fashion Week

Rendhagyó módon tér vissza a Budapest Central European Fashion Week

A Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében szeptember 10-13. között szűk, hazai közönség előtt magyar márkák mutatják be 2020-as őszi-téli kollekcióikat a Deák Palotában egy különleges „trunk show” keretében. A bemutatott ruhadarabok a Fashion Streeten felállított popup-üzletben lesznek megvásárolhatók.

A szeptemberi divathéten többek között olyan tervezők mutatják be új ruhadarabjaikat, mint a Zsigmond Dora menswear, a Nubu, az Artista, a Cako, a Maison Marquise, a Tomcsanyi, Alma Vetlényi, a Romani, Sármán Nóra, Varga Viktória, a Celeni, az Elysian és Zoób Kati.

Az esemény a Young Talents Show divattervezőinek bemutatkozásával veszi kezdetét. A fiatalok inspiráló szakmai közegnek mutathatják be tudásukat, ezt pedig egy hat hónapos mentorálási program követi majd. A korábbi évekhez hasonlóan a Budapest Central European Fashion Week idén is változatos kiegészítő eseményekkel várja majd az érdeklődőket. Ezek természetesen az aktuális vírushelyzetnek megfelelően alakulnak, a változtatás jogát ennek jegyében a szervező fenntartja.

A Magyar Divat & Design Ügynökség a helyszínen felállított popup-üzlettel szeretne segíteni a tervezőknek a járvány miatt kiesett bevételeik pótlásában. A belvárosi, ideiglenes bolt szeptember 10. és 20. között lesz nyitva, kínálatában olyan tervezők kiegészítői is helyet kapnak, akik kiállítóként vettek volna részt az elmaradt tavaszi eseményen.

A járványhelyzet miatt az ügynökség úgy döntött, hogy a következő budapesti divathetet online rendezi meg, a bemutatókat runway-videók formájában teszi elérhetővé. Az érdeklődők október 6-án és 7-én tekinthetik meg a kollekciókról készített online tartalmakat, amelyekben a magyar márkák mellett a közép-európai régió több tervezője is bemutatkozik majd 2021-es tavaszi-nyári kollekciójával. Ezzel digitális térben ugyan, de egy lépéssel ismét közelebb kerül Magyarország a divatipar régiós meghatározó szerepéhez.

Forrás: Sajtóközlemény

továbbiak
Élet a peremen | Sziklaszirti házak
architecture

Élet a peremen | Sziklaszirti házak

Sziklákon kapaszkodó otthonok, melyek a semmi vagy épp a tenger vad hullámai fölött magasodnak – mutatunk pár extrém környezetbe álmodott házat, amelyekben a szürke hétköznapok alatt is folyamatos adrenalinlökethez juthatunk. A „living on the edge” kifejezés sosem volt olyan találó, mint ezeknek a házaknak az esetében. A gravitációt semmibe vevő házakat
Falfestmény, amely a lassulást hirdeti | Alicja Biała
art

Falfestmény, amely a lassulást hirdeti | Alicja Biała

Városlakók és fantázialények együtt tűnnek fel a burjánzó növények és képzelt tájak dzsungelében – Alicja Biala készítette a wrocławi kreatív központ falfestményeit, amelyeken a természettel való kapcsolatunk elevenedik meg. A wrocławi Słodowa sziget – a mi Margitszigetünkhöz hasonlóan – egy csepp természetet csempész a város szövetébe, ahová a kicsiktől a nagyokig mindenki szívesen
HIGHLIGHTS | Főzzünk!
branding

HIGHLIGHTS | Főzzünk!

„Főzni bárki tud” – Gusteau séf aranybecsű kijelentése óta tudjuk, hogy még egy csatornából érkezett patkány is képes lehet elkészíteni a legfinomabb falatokat – legalábbis egy Pixar-animációs filmben. Vonatkoztassunk el attól, hogy egy kevésbé kedvelt rágcsálóval van dolgunk a filmvásznon, mert ami a lényeges, ha főzésről van szó, az a szenvedély. A