fbpx
Nyomj Entert

Nemzetközi építészeti díjjal jutalmazták a Miskolci Egyetem új innovációs központját

Az MG Építész Kft. a Miskolci Egyetem kampuszán álló, a hatvanas években épült műhelycsarnok tereinek átalakításával nyerte el a Big See Award Építészet kategóriájának díját, így esélyes a 2021 októberében odaítélendő fődíjra is.

Az újonnan létesült Korszerű anyagok és Intelligens Technológiák Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központnak (FIEK) otthont adó épületben új kutatóhelyek létesültek, valamint egy innovációs és startup-központ is helyet kapott benne. A rekonstrukció eredményeképpen a funkciót tükröző fiatalos, inspiráló terek születtek.

Az 1962-ben épült Labor-műhelycsarnok, amely hat egyforma, szerkezetileg egymástól független hajóból és egy keskenyebb fejépületből áll, valaha a műszaki képzési területhez tartozó oktatási célokat szolgálta, azonban a benne működő funkciók azóta megváltoztak. A rekonstrukció során a meglévő helyiségeket részben felújították és átalakították, valamint új tereket is létesítettek. A leglátványosabb beavatkozási pontok közt van a csarnok új főbejárata a reprezentatív fogadóterekkel, a startup-központ, valamint a csarnokot a szomszédos épülettel összekapcsoló új gyalogoshíd.

Megbízó: Miskolci Egyetem
Tervező: MG Építész Kft.
Kivitelező: Jánosik és Társai Kft.

Fotók: Gulyás Attila

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük