fbpx
Nyomj Entert

Nemzetközi felhívás a Prágai Sikló újratervezésére

1985 óta 55 millió ember látogatta meg, évente 2 millió, naponta 290 ember használja Prága egyik legizgalmasabb látványosságát, a Prágai Siklót. A közlekedési társaság vezetése most nemzetközi pályázaton hívja fel a világ tervezőinek figyelmét Prága ékkövének újracsiszolására.

Ez az időtlen, innovatív és kortárs projekt nemcsak egy komoly kihívás, hanem komoly mérföldkő is Prága kulturális történelmében. A figyelemreméltó múlttal rendelkező Prágai Közösségi Közlekedési Vállalat (DPP) különleges járműve az évek során számos alkalommal könnyítette meg a turisták, kirándulók, síelők és kerékpárosok feljutását a Petřín hegyre. Az 1891 óta üzemelő egykocsis jármű az idők során már többször új testet öltött – az új technológiáknak hála több alkalommal külső változáson is átment. Az utolsó, 1985-ös rekonstrukciót követően most ismét eljött az ideje a vérfrissítésnek. Ugyanakkor felmerülhet a kérdés, hogy vajon jó ötlet-e egy cseh nemzeti kincset külföldi tervek alapján újragondolni? Mindenesetre irigylésre méltó a cseh főváros nyitottsága a nagyvilág felé, ezzel is felhelyezve magukat a globális design térképre.


Vessz el a cseh főváros közlekedéstörténetének tanulmányozásában, és egyedülálló munkáddal indulj a nemzetközi megmérettetésen: Jelentkezés ITT!

DPP | Web | Facebook

Forrás: designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük