A véletlen művészete: Ori Toor | #DIVE

A véletlen művészete: Ori Toor | #DIVE

Ori Toor zavarba ejtően sokszínű műveinek mindegyikében egy sajátos, egyedi világot hoz létre. Mottója szerint, soha se tervezz, mindig improvizálj! DIVE cikksorozatunk legújabb epizódjában ismét merülésre invitálunk, hogy megismerd egy igazi grafikai géniusz munkáját. Dive in!


Ori Toor tel-avivi illusztrátor mottója egészen pontosan így hangzik: „soha ne készíts vázlatokat vagy terveket, mindig improvizálj”. Művészeti hitvallása nagy szolgálatot tett neki, ugyanis ez a hozzáállása segíthetett abban, hogy kialakítsa stílusát, ami már messziről felismerhető. A rajzain megjelenő alakok rendszerint fittyet hánynak a fizika és a biológia törvényeire, figurái közt a furcsa humanoid alakoktól kezdve egészen a kétdimenziós papírmasé kutyákig bármi megtalálható, ami éppen annak köszönhető, hogy semmilyen előzetes elképzelést nem fogalmaz meg, hanem hagyja, hogy az alkotás a rajzolás folyamata során folyamatosan bontakozzon ki.

A Gibberish, azaz „halandzsa” sorozat egyes rajzain megesik, hogy több hónapig is dolgozik, mire kialakul egy, a tőle megszokott pszichedelikus világ. Alkotásainak egyik legizgalmasabb része, hogy mindegyik egy-egy külön univerzumot képvisel, amely arra vár, hogy a néző felfedezze és megismerje titkait.

Ori azon kevés alkalmazott művész közé tartozik, akik szabadúszóként képesek saját stílusukban alkotni, sőt nem kisebb megrendelői voltak az elmúlt négy évben, mint az Apple, a Wired Magazin, az Adobe, a New York Times, vagy éppen a Nike. Természetesen korábban neki is át kellett verekednie magát a szabadúszó grafikusok kezdeti nehézségein, amit egyik interjújában így fogalmazott meg: „Egy kibérelhető humán rajzrobot, egy felbérelhető After Effects fegyver voltam”.

Ori azonban nem „csak” grafikus, ugyanis az internet népe jól ismeri animációiról és gifjeiről is, melyeknek szintén megvan a saját, nagyon jellegzetes stílusa.

Everything Everywhere All At Once Map Of The Universe

Két hét múlva ismét egy új Instagram-oldal háttértörténetével jelentkezünk, addig is merüljetek el DIVE sorozatunk előző részében, amelyben a fashion for bank robbers projekt művészeinek munkáit ismerhettétek meg.


Ori Toor | Web | Facebook | Instagram | Tumblr

Forrás: 4bro

továbbiak
Tányéron sűrűsödő történelem – OPIUM
lifestyle

Tányéron sűrűsödő történelem – OPIUM

Aki egyszer járt Ázsiában, az tudja, hogy ahhoz, hogy kicsit értse a kontinensen lévő országok kultúráját, még nagyon sokszor vissza kell térnie. Nem elég a történelemkönyveket bújni, a valódi dinamika felfedezéséhez újabb és újabb országokba érdemes ellátogatni, megismerni a helyieket, bepillantani otthonaikba és meghallgatni a történeteiket. És főleg megkóstolni az
Szatén, föld, gyomor – még két hétig látogatható Kassa legmenőbb kiállítása
lifestyle

Szatén, föld, gyomor – még két hétig látogatható Kassa legmenőbb kiállítása

Kiss Adrian magyar–román művész Satin, Soil, Stomach című egyéni kiállítása a közelmúltban készült munkái mellett a művész új, textil alapú tárgyait és féminstallációit mutatja be, amelyek külön erre, a VUNU Galériában megrendezett kiállításra készültek. Kiss generációjának egyik legismertebb magyarországi alkotója, aki invenciózus textilszobraival és installációval szerzett elismerést, melyek az
Cirkuszfesztivál a Szigeten
sziget

Cirkuszfesztivál a Szigeten

A Sziget látogatóinak egyik legkedveltebb programhelyszíne, a Cirque du Sziget a már megszokott helyén, de ha lehet, még több és még színesebb kínálattal vár mindenkit idén augusztus 10-15 között. Az 1000 férőhelyes nagy cirkuszi sátorban és a külső szabadtéri helyszíneken kora délutántól késő éjszakáig folyamatosan váltják egymást az izgalmasabbnál izgalmasabb