Pop-art Mickey egerek a Swatch új kollekcióján

Pop-art Mickey egerek a Swatch új kollekcióján

A Swatch a Disneyvel és a Keith Haring Alapítvánnyal közösen dobta piacra új órakollekcióját, melynek darabjain Mickey egér elevenedik meg az amerikai művész stílusában.

Keith Haring pop-art és graffitiművész popkultúrára gyakorolt hatása a mai napig érezhető, karakteres alkotói stílusa a művész halála előtt és után is számos márka, köztük az Absolut Vodka és az Uniqlo számára volt vonzó. Nem volt ezzel másképp a Swatch sem, habár az óragyártónak némi közös múltja is van a művésszel: Haring 1986-ban tervezett egy limitált kollekciót a Swatch-nak, melynek darabjai azóta is a legkeresettebb gyűjtői órák közé tartoznak. Haring halála után húsz évvel a márka most az ő ikonikus vizuális nyelvét eleveníti meg karóráin. Haring műveinek visszatérő eleme volt Mickey egér, ezért az órák is a rajzfilmfigura motívumával készültek, és persze a Haring műveire jellemző vonalvezetés, szimbólumok és vibráló színek is visszaköszönnek azokon.


Swatch | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Wallpaper

továbbiak
Tojáshéjon táncoló alkotások | Maria Bartuszová a Tate Modernben
design

Tojáshéjon táncoló alkotások | Maria Bartuszová a Tate Modernben

Az egyik legismertebb szlovák képzőművész életművét a legendás londoni kortárs múzeumban állítják ki. A londoni Tate Modern a világ egyik legfontosabb kortárs központja, így igen nagy szó, ha valakinek önálló kiállítása nyílik az intézményben. Bár Maria Bartuszová (1936–1996) már nem érhette meg műveinek bemutatását, a retrospektív tárlat az egész
Álomautóval éledt fel a cseh márka
design

Álomautóval éledt fel a cseh márka

A teherautóiról és motorjairól ismert Praga szintet lépett, és már a legnagyobb sportkocsigyártókkal versenyezne. A cseh járműmárka, a Praga története a 19. században indult, és a kontinens első autógyárai közé tartozott. A szocialista időkben nem meglepő módon a haszonjárművek felé terelődött az útja, mára pedig szinte teljesen feledésbe merült a
A Magyar Zene Háza lett az év épülete
design

A Magyar Zene Háza lett az év épülete

Ezúttal a világ egyik legrangosabb építészeti díját, az Architectural MasterPrize-t hozta el Sou Fujimoto budapesti épülete. Az amerikai alapítású Architectural MasterPrize Architectural Design of the Year kategóriájában a szakmai zsűri az év elején megnyílt Magyar Zene Házát szavazta meg a legjobbnak, tehát az építészeti fődíjat hozta el a budapesti középület.