Rangos nemzetközi díjat nyert a magyar designmárka | Plydesign

Rangos nemzetközi díjat nyert a magyar designmárka | Plydesign

A Plydesign FRIGATE székcsaládját díjazták az IF DESIGN AWARD-on, amely a világ egyik legnívósabb nemzetközi designelismerése. Külön érdekesség, hogy a díj hatvanhét éves fennállása során nem volt még arra példa, hogy magyar bútor is elnyerje azt, így nemcsak a Plydesign, hanem a hazai bútoripar életében is példa értékű eredmény született.

Babits Tamás, a Plydesign alapítója és ügyvezető igazgatója, valamint Kerékgyártó András vezető tervező a FRIGATE székcsaláddal egy technológiai innováció révén felelősségteljes, gazdaságos, ergonomikus és esztétikus bútort hozott létre. Gyártása során régi és új technológiákat ötvöztek: a háttámla 3D-furnér eljárással, míg az ülésrész hagyományos rétegeltlemez-eljárással készült. A székek így kedvezőbb értékesítési feltételek mellett ugyanazt a kényelmet tudják kínálni, mint a teljes egészében 3D-furnérral készült társaik.

A tervezés során a környezettudatosság szempontjai is fontos szerepet kaptak: minden egyes FRIGATE szék FSC-minősített fából, illetve ÖKO-TEX® és EU Ecolabel tanúsítvánnyal rendelkező bútorszövetekből készül. Az okos designnak köszönhetően egyszerűen szétszerelhetők, majd összeállíthatók, ami gazdaságos szállítást eredményez.

Plydesign | Web | Facebook | Instagram

Forrás: sajtóközlemény

továbbiak
Könnyed és finom gyaloghíd a Moldva folyó felett
east

Könnyed és finom gyaloghíd a Moldva folyó felett

Új, könnyed és lágy gyaloghíd épült Csehországban, amely két kis település, Lužec nad Vltavou és Bukol között biztosít átjárást a Moldva folyó felett. Lužec nad Vltavou a Mělníki járásban található a Moldva festői, ártéri partján. 1907-ben, amikor megépült a Hořín és Vraňany falvak közötti csatorna, ez a település vált az
Lángos újragondolva
east

Lángos újragondolva

Új vendéglátóhely nyílt Pozsonyban karakteres repertoárral és jellegzetes enteriőrrel. A Langoš Bar kínálatában a klasszikus, hagyományos falatok mellett az újragondolt ízek is megférnek. A Langoš Bar egy apró streetfood-bár, amely Pozsony városközpontjában, egy régi vásárcsarnokban található. Ahogy elnevezéséből is kiderül, a bár kínálata a hagyományos magyar konyha lágy kelt tésztából
Képeslapszerű szlovén táj | Bled
egyéb

Képeslapszerű szlovén táj | Bled

Bled Ljubljanától északnyugatra fekvő városa mellett egy tó partján, sziklák több száz méteres magaslatán magasodik Szlovénia legrégebbi, több mint ezer éve épített vára. A nagy múlttal rendelkező Bledi vár ma már közkedvelt turista-zarándokhely, ugyanis a képeslapszerű táj és a kirándulás mellé különböző programok társulhatnak látogatásunk során, ha úgy tartja kedvünk.