fbpx
Nyomj Entert

Régi-új stílus a Hotel Grand Koperben | AKSL építésziroda

A Grand Koper épülete már több mint hetven éve meghatározó eleme Pristaniška utca és az óváros forgalmas látképének, viszont egy szállodában a külső mellett akad még egy hasonlóan fontos tényező: a belső tér. Az épület renoválását az AKSL építésziroda építészei tervezték meg, akik különös odafigyeléssel igyekeztek megtartani az alapkoncepciót úgy, hogy azt modern élettel töltsék meg.

Az AKSL célja az eredeti forma megtartása, valamint egy olyan társasági tér kialakítása, ami a szálloda kulturális és társadalmi jelentőségét tovább növeli. A kitűzött koncepció lényege a szálloda megnyitása a sétány felé: a helyszín frekventált helyzete lehetővé teszi vendégek bebocsátását is. A Grand Koper halljában három vendéglátó egység is üzemel, egy bár és kávézó, egy pizzéria és egy à la carte étterem, emellett szeptemberben megnyílik a hotel saját cukrászdája is. A szálló sokszínűségének köszönhetően a társasági élet számos lehetőségét kínálja, tökéletes helyszín például üzleti rendezvények vagy kulturális események szervezésér, de egy egyszerű találkozó helyszíneként is tökéletes.

A felújított szobákat a különféle vendégkörök szerint különféle stílusban alakították ki, alkalmazkodva a látogatók igényeikhez és utazásuk minőségéhez. A vendégszobákat és a közös helyiségeket összhang jellemzi: az előző építész, Ed Mihevec szellemisége és a jellegzetes isztriai-mediterrán terek keverednek a folyosókon és a hálószobákban egyaránt. A hely modern szelleme a textúrákon és a dekoráción keresztül érvényesül.

AKSL | Web | Instagram
Grand Hotel Koper | Web | Facebook

Forrás: Outsider

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük