Rohamosztagosok tűntek fel a budapesti metróban

Rohamosztagosok tűntek fel a budapesti metróban

Futurisztikus, idegen erők lepték el az M3 frissen felújított vonalát, a jegyüket vagy bérletüket még a legedzettebb ellenőrök sem merték elkérni.


Egy messzi-messzi galaxisból érkeztek a rohamosztagosok és vezetőik, hogy bevegyék a budapesti M3-as metró vonalát – vagy csak azért, hogy igénybe vegyék a BKK szolgáltatásait, és a föld alatti közlekedés előnyeit kihasználva gyorsan átszeljék a várost. Bizonyos források szerint Darth Vader és csapata a terveket tartalmazó adathordozókat kereste – a részletek még tisztázatlanok.

Mohai Balázs fotói a metró építészeinek felkérésére születtek, hogy ilyen módon hívják fel a figyelmet a felújított állomások apróbb, értékes és érdekes részleteire, amelyek a mindennapi rohanásban többnyire rejtve maradnak. Emellett persze azért is, hogy egy kicsit meglepjék és felvidítsák a dolgukra igyekvő utasokat.

További hírek és fotók a rejtélyes esetről itt.


Szervezők:
Fotó: Mohai Balázs
Nautes Architects
BKV Metró Felújítási Projekt Igazgatóság
501-es Légió
Paragram Stúdió

továbbiak
Modernista vonalak Varsó szívében
design

Modernista vonalak Varsó szívében

A 20. század legjavát találjuk meg ebben a lakásban, ahol a kortárs formák és anyagok találkoznak a klasszikus lengyel designnal. Mindössze néhány perc sétára található a Visztula folyótól ez a frissen felújított, 92 négyzetméteres lakás Varsóban, amely belső terét Kama Chojnowska és Kasia Putka, az INSIDEarch stúdió tervezői álmodták meg.
Mentés másként | A virtuális térben őrzik meg civilek Ukrajna legfontosabb kulturális kincseit
stratégia

Mentés másként | A virtuális térben őrzik meg civilek Ukrajna legfontosabb kulturális kincseit

A háborúban mindenki ott segít, ahol tud, és ez nincs másként a kulturális javak védelmével kapcsolatban sem: civilek csoportjai a legmodernebb technológiákkal igyekeznek megmenteni, ha fizikálisan nem is, de legalább a felhőbe feltöltve Ukrajna legfontosabb kincseit. Nincs szükség bővebben kifejteni, mennyire tragikus hatással van a háború Ukrajna lakóira, ám a
Betűről betűre: 36 Days of Type | #DIVE
design

Betűről betűre: 36 Days of Type | #DIVE

Április 10-én ismét útnak indult 36 Days of Type kezdeményezése, aminek keretében minden nap egy új betű kerül a porondra és művészek a világ minden tájáról megkísérlik átértelmezni az ABC-t. DIVE cikksorozatunk legújabb epizódjában ismét merülésre invitálunk. Dive in! Kéthetente megjelenő DIVE cikksorozatunkban alámerülünk az Instagram zavaros vizében, és olyan